REPARTITOARE OBLIGATORII pentru cei care locuiesc la bloc, până în 2017

de:
12 sept. 2014
0 Afișari
REPARTITOARE OBLIGATORII pentru cei care locuiesc la bloc, până în 2017

REPARTITOARE OBLIGATORII LA BLOC: Contestate aprig în ultimii ani, repartitoarele de căldură devin obligatorii. Măsura este prevăzută de o lege care a intrat în vigoare în urmă cu doar câteva săptămâni. Astfel, cei care au renunţat la repartitoare vor fi nevoiţi ca, pe cheltuiala lor, să le remonteze pe calorifere, anunță realiatea.net.

REPARTITOARE OBLIGATORII LA BLOC: O lege intrată în vigoare la începutul lunii august stipulează obligativitatea montării repartitoarelor de costuri sau a contoarelor individuale în faţa uşii de către toţi locatarii de apartamente din blocurile racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, măsură ce va conduce la dispariţia modului de plată pauşal.

REPARTITOARE OBLIGATORII LA BLOC: „În imobilele de tip condominiu (bloc de locuinţe – N.R.) racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea contoarelor până la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/ răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament”, se arată în actul normativ, potrivit Junalul Național.

REPARTITOARE OBLIGATORII LA BLOC: Măsurile prevăzute în Legea 121/2014, publicată în Monitorul Oficial din 1 august, se aplică pe întreg lanţul energetic: resurse primare, producere, distribuţie, furnizare, transport şi consum final şi implementarea lor vizează reducerea consumului de energie cu 19% până în anul 2020.

REPARTITOARE OBLIGATORII LA BLOC: Montarea unui repartitor şi a unui robinet care să permită stabilirea nivelului de încălzire costă în jur de 100 de lei.

În acest moment, în România doar unul din două apartamente are repartitoare pentru încălzire. În Europa, fruntaţă este Germania, în care toate apartamentele racordate la sistemul centralizat au astfel de aparate. În Bulgaria rata este de 95%, iar în Austria 92%.

Uniunea Europeană a impus României ca până în 2020 să găsească soluţii pentru reducerea consumului de energie cu 19%, arată TVR.

Cookies