Reorganizarea STB. Adrian Criţ dă afară jumătate dintre directorii executivi. Reduceri mari de cheltuieli

14 apr. 2021
853 Afișari
Reorganizarea STB. Adrian Criţ dă afară jumătate dintre directorii executivi. Reduceri mari de cheltuieli

Reorganizarea STB, Societatea de Transport Bucureşti, este una dintre măsurile prioritare din acest an, iar propunerea pentru noua organigramă prevede reducerea numărului de directori executivi la şapte, faţă de 14 câţi sunt în prezent.

Declarațiile cu privire la reorganizarea STB au fost făcute de directorul general al companiei, Adrian Criţ, într-un interviu acordat AGERPRES. Acesta susţine că noua organigramă va fi similară cu cea de acum 10 ani şi va asigura o reducere lunară a cheltuielilor cu personalul de circa 3,1 milioane de lei.Criţ a vorbit şi despre eficientizarea instituţiei, arătând că acest lucru nu se poate face decât prin „nişte măsuri radicale”, însă nu se va pune problema disponibilizărilor.

Şeful STB a afirmat că se va axa pe componenta de digitalizare, pe investiţii în sisteme de programare a vehiculelor şi a conducătorilor de vehicule, dar va acţiona şi pe partea de curăţenie în mijloacele de transport în comun.

Reorganizarea STB. Se va majora și prețul călătoriei

Adrian Criţ a mai vorbit în interviu despre reanalizarea anumitor trasee care nu aduc venituri şi creează dificultăţi de exploatare, în special cele din zonele limitrofe Capitalei, dar a dat asigurări că nu va renunţa la liniile de transport municipale care sunt „eficiente, tradiţionale, clasice”.

Nu în utimul rând, directorul general al STB a anunţat că îşi doreşte în primul rând să aducă o calitate transportului public din Capitală şi după aceea „o să vină de la sine şi preţul majorat” al titlului de călătorie.

Cookies