Renovezi casa în București. Ce faci după cu resturile rămase?

30 mart. 2021
113 Afișari
Renovezi casa în București. Ce faci după cu resturile rămase?

Problema resturilor provenite din construcții și renovări, aruncate la marginea Bucureștiului este una reală și din ce în ce mai serioasă. Noul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a vorbit la Digi24 despre ce trebuie să facă bucureștenii care își renovează apartamentele cu deșeurile din construcții.

Renovezi casa în București. Ce faci după cu resturile rămase?

Potrivit comisarului, cetățenii au nevoie de un „ghid de bune practici” în ceea ce privește prevenirea poluării deoarece, susține acesta, românii au mai mult de suferit din cauza poluării, decât din cauza COVID-19.

Întrebat despre cum trebuie să procedeze bucureștenii cu gunoiul rezultat din renovarea locuințelor, Octavian Berceanu i-a sfătuit pe aceștia să sune la agentul de salubritate responsabil pentru fiecare sector în parte.

Mulți bucureșteni găsesc însă anunțuri, cu persoane particulare care vin să ridice resturile, iar acestea ajung de cele mai multe ori pe teren viran, la 500 m de locul de unde au fost ridicate.

„Ești din Sectorul 6, suni la firma de salubrizare care prestează servicii în Sectorul 6 și vine și te ajută. Foarte multă lume sună la aceste site-uri de publicitate și pentru 50 de lei mai puțin, că asta este diferența de fapt, preferă să le dea lor, pentru că oamenii ăia mai pun puțin spatele, mai cară niște deșeuri cu spatele lor și deșeurile ajung la 300- 500 m de locul în care au fost încărcate”, a afirmat șeful Gărzii de Mediu.

Potrivit acestuia, au existat negocieri cu site-urile de publicitate care oferă astfel de servicii de salubritate, astfel încât doar cei acreditați vor mai putea ridica deșeurile cetățenilor. „Vom genera niște filtre prin care acești `Speedy Gonzales` cu deșeurile noastre nu mai pot să aplice și nu mai pot primi comenzi, ci doar firmele acreditate”.

În cazul în care aceste măsuri nu vor fi respectate, mașinile care transportă aceste deșeuri în mod ilegal vor fi confiscate iar proprietarii vor fi sancționați.

Cookies