Remus Cernea, acuzat de incompatibilitate

de:
17 oct. 2013
0 Afișari
Remus Cernea, acuzat de incompatibilitate

Deputatul independent Remus Cernea, ales pe listele USL, este în stare de incompatibilitate, pentru că a fost și administrator al unei societăți comerciale, a anunțat, joi, Agenția Națională de Integritate. Inspectorii ANI au constatat că Remus Cernea a ocupat simultan funcția de parlamentar și cea de administrator al unei societăți în perioada decembrie 2012-septembrie 2013, informează Digi 24. Lui Cernea i s-au prezentat deja concluziile raportului ANI.

Cernea a încălcat un articol din legea 161/2003, potrivit căruia calitatea de deputat este incompatibilă cu cea de administrator a unei societăţi comerciale. Astfel, Cernea riscă să rămână fără mandatul de deputat şi să nu mai poată candida la nicio funcţie publică timp de trei ani.

Raportul ANI poate fi contestat în instanță. Dacă devine definitiv, Remus Cernea riscă pierderea funcției de parlamentar și trei ani nu ar mai putea ocupa o funcție publică.

Lui Cernea i-au fost comunicate rezultatele raportului ANI şi, probabil, va contesta raportul. Deputatul are la dispoziție 15 zile să depună acțiunea în instanță.

Cookies