Remus Cernea: Am câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate

de:
11 mart. 2014
0 Afișari
Remus Cernea: Am câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate

„Am câştigat, la Curtea de Apel, procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. Ieri, 10 martie, s-a judecat, la Curtea de Apel, dosarul numărul 7204/2/2013, prin care am contestat Raportul Agenţiei Naţionale de Intergitate în care se afirma că aş fi incompatibil. După cum am precizat şi atunci când a fost făcut public Raportul ANI cu privire la persoana mea, eu am renunţat la calitatea de administrator al unei societăţi comerciale la scurt timp după validarea mandatului de deputat. Am şi prezentat toate actele doveditoare Camerei Deputaţilor, ele fiind valabile din momentul semnării lor şi prezentării în faţa unei instituţii a statului când au dobandit, astfel, dată certă. Aşadar, (…) Curtea de Apel a decis să anuleze Raportul de evaluare (..) avand ca obiect o presupusă stare de incompatibilitate a subsemnatului între calitatea de deputat şi calitatea de administrator al unei societăţi comerciale”, a scris Remus Cernea pe site-ul de socializare. 

„Raportul este nelegal şi netemeinic întrucat nu am încălcat dispozitiile legale privitoare la incompatibilităţi şi/sau conflictul de interese. În esenţă, fără a se preciza în mod expres, ANI a pretins ca formalitatea înscrierii în Registrul Comerţului este obligatorie pentru validitatea actului şi nu doar pentru opozabilitate, susţinere care nu are niciun temei legal. Nu sunt incompatibil decât cu acei politiceni care încearcă să ţină societatea românească în subdezvoltare şi înapoiere, cu acei politicieni care dau dovadă de lipsă de viziune şi sunt refractari schimbărilor necesare democraţiei româneşti pentru a se ridica la standarde europene.

Calitatea mea de administrator al unei societăţi comerciale a încetat la data de 30.01.2013 când am cesionat cele 10 parţi sociale în valoarea de 100 lei si totodata am fost înlocuit din funcţia de administrator prin Hotararea Adunarii Generale a Asociaţilor nr. 1 din 30.01.2013. Prin aceeasi hotarare a Adunarii Generale a Asociatilor a fost imputernicită o persoană sa se ocupe de inregistrarea mentiunii la Oficiul Registrului Comertului de pe Langa Tribunalul Bucuresti”, mai scrie Remus Cernea. 

Cookies