Lichidatorul Hidroelectrica, Remus Borza, urmărit penal pentru conflict de interese

de:
29 aug. 2013
5 Afișari
Lichidatorul Hidroelectrica, Remus Borza, urmărit penal pentru conflict de interese

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București au dispus începerea urmării penale a lui Remus Borza.

Procurorii îl acuză că a direcţionat spre propria societate de avocatură 34 de contracte de asistenţă juridică, plătite, cu semnătura lui, de compania de stat Hidroelectrica pe care o administra.

Compania a ieşit din insolvenţă după ce a denunţat contractele bilaterale. Remus Borza este, din iulie, preşedintele Consiliului de Supraveghere numit de Ministerul Economiei la Hidroelectrica. Conform aceluiaşi document emis de procurori, Remus Borza este urmărit penal pentru conflict de interese alături de Nicoleta Munteanu, avocat, specialist în insolvenţă şi asociată în cele două firme implicate în gestionarea intereselor Hidroelectrica SA: Euro Insol şi Borza şi Asociaţii.

Procurorii susţin că Euro Insol SPRL, prin reprezentantul legal Nicoleta Munteanu, a încheiat mai multe contracte de asistenţă juridică, în perioada noiembrie 2012 – februarie 2013, între Euro Insol SPRL, în calitate de administrator judiciar al Hidroelectrica SA, şi Societatea Civilă profesională de Avocaţi Borza şi Asociaţii, având ca obiect asistenţă jurdică, reprezentare, semnare şi depunere acte, în mai multe procese aflate pe rolul Tribunalului Bucureşti.

„Toate sumele de bani au fost achitate din averea debitoarei, respectiv a SC HIDROELECTRICA SA., prin ordine de plată emise de BORZA REMUS ADRIAN”, notează procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Compania Hidroelectrica a fost în insolvenţă aproximativ un an.

Cookies