ARHIVA B365

Remus Borza, trimis în judecată

Remus Borza, preşedintele Consiliului de Surpaveghere al Hidroelectrica, a fost trimis în judecată pentru conflict de interese, informează Digi24.

Potrivit anchetatorilor, Remus Borza, alături de o avocată, Nicoleta Muntean a semnat, în numele Hidorelectrica, 34 de contracte de reprezentare cu o firmă de avocatură la care era acţionar.

Contractat de Digi 24, Remus Borza a spus că nu este surprins de faptul că a fost trimis în judecată. „Întreaga anchetă s-a derulat pe repede-înainte. S-a început ancheta pe 8 iulie, mi-au adus la cunoştinţă pe 22 iulie. Adminsitratorul judiciar e incomaptibil cu funcţia de salariat, funcţionar sau demnitar. Nu administratorul Borza i-a dat avocatului Borza gestionarea celor 75 de dosare cu băieţii deştepţi, ci comitetul băncilor. Şi adunarea creditorilor, în proporţie de 99,8%, a fost de acord cu reprezentarea Euro Insol. Nu Hidroelectria a fost parte în toate cele 75 de contracte contestate de băieţii deştepţi, ci Euro Insol. Avem două hotărâri care confirmă planul de adminsitrare, nu eu am hotărât. Asta a decis comitetul creditorilor şi adunarea creditorilor. Soluţia ieşirii Hidroelectrica din insolvenţa era reprezentarea cu celeritate în instanţă în cele 75 de contracte contestate. Valoarea pretenţiilor băieţilor deştepţi era de aproximativ 460 milioane euro. Am luat în jur de 80.000 euro plus TVA pentru 75 de dosare cu curs şi recurs. Toate aceste dosare au fost câştigate într-un timp record de avocaţii de la Borza şi Asociaţii. Puteam să pierdem dosarele, iar procesele să se deruleze pe o perioadă lungă de timp. Hidroelectrica şi-a recuperat cei 80.000 euro pentru că a câştigat toate cele 75 de dosare, iar băieţii deştepţi au plătit cheltuielile de judecată”, a explicat Remus Borza, la Digi24.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button