ȘTIRI

Remus Borza, achitat în dosarul în care este acuzat de conflict de interese

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a fost trimis in judecata in octombrie 2013 pentru coflict de interese. Borza este acuzat de procurori ca ar fi directionat catre societatea sa de avocatura contracte de asistenta juridica platite de Hidroelectrica.

„Solutia de achitare confirma o stare de fapt si de drept, un adevar pe care l-am clamat mai bine de un an de zile, si anume ca nici calitatea de avocat nici cea de practician in insolventa nu poate fi asimilata functionarului public. Si chiar data as fi dobandit o atare calitate, intersul public cerea imperativ ca Hidroelectrica sa iasa din insolventa pentru a putea astfel respecta anumite angajamente ale Romaniei fata de institutiile financiare internationale, pentru a putea lista Hidroelectrica la bursa. Ori acest lucru nu se putea face mai inainte ca cele 75 de contestatii ale traderilor de energie sa fie solutionate”, a declarat Remus Borza dupa aceasta decizie, conform Hotnews.com.

Procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti incepusera urmarirea penala impotriva lui Remus Borza, pentru conflict de interese, pe data de 8 iulie 2013.

Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a inregistrat in 25 februarie 2013 dosarul in care Remus Borza si Nicoleta Munteanu, avocati in Baroul Bucuresti, sunt suspectati de conflict de interese, iar in 8 iulie a inceput urmarirea penala in cazul acestora.

Procurorii au stabilit, in urma verificarilor, ca Nicoleta Munteanu, in calitate de reprezentant legal al Euro Insol SPRL, desemnata administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, in perioada noiembrie 2012 – februarie 2013, a incheiat 34 de contracte de asistenta juridica intre firma de insolventa si Societatea Civila Profesionala de Avocati „Borza si Asociatii”. Asistenta juridica a constat in reprezentare, redactare, semnare si depunere a actelor in mai multe procese civile aflate pe rolul Tribunalului Bucuresti, in care SC Hidroelectrica avea calitate de parte. Munteanu era asociat si la SCP „Borza si Asociatii”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button