„Remote Control”, de Byamba Sakhya, a câştigat trofeul Anonimul 2014

de:
18 aug. 2014
0 Afișari

Festivalul s-a desfășurat între 12 şi 17 august, în Bucureşti, scrie mediafax.ro.

„Remote Control” este un film din Mongolia, regiunea pe care publicul are rareori ocazia să o vadă în cinematografe, fiind primul lungmetraj al lui Byamba Sakhya şi care oferă o perspectivă specială asupra societăţii mongole contemporane şi a schimbărilor prin care trece.

„Este o mare surpriză pentru mine. Am fost fericit că filmul meu a fost vizionat în România. Mulţumesc mult pentru premiu şi sunteţi un public minunat”, a declarat Byamba Sakhya pe scena festivalului Anonimul.

La gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, Brigitte Drodtloff a primit premiul Ovidiu Bose Paştină pentru pelicula „Omul”.

Pe de altă parte, filmul „Vânătoarea de spioni/ A Most Wanted Man”, în care celebrul actor Philip Seymour Hoffman a jucat ultimul său rol principal, a fost proiectat, în avanpremieră, în închiderea evenimentului.

Totodată, cel mai bun scurtmetraj de ficţiune a fost desemnat „Excursie”, în regia lui Adrian Sitaru, iar „Wedding Cake” a fost distins cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie.

De asemenea, filmul „The Monk”, de The Maw Naing, a primit premiul special, inaugurat în urmă cu trei ani. Primul film independent din Myanmar din ultimii 50 de ani, „The Monk” este debutul promiţător al regizorului aflat în plină ascensiune The Maw Naing.

Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul, aflat la cea de-a XI-a ediţie, a fost organizat de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), al Institutului Cultural Român (ICR) şi al Televiziunii Române – coproducător.

Cookies