Remedii neașteptate pentru mahmureală

de:
07 aug. 2013
0 Afișari
Remedii neașteptate pentru mahmureală

„Mânâncă una înainte să te culci sau dimineaţa, imediat după ce te-ai trezit şi vei scăpa de simptomele mahmurelii”, sună sfatul specialiştilor, citat de evz.ro.

„Uită de băuturile energizante şi mănâncă o banană” este noul sfat dat de către specialişti. Noi cercetări au dat la iveală faptul că cei care mănâncă chiar şi numai o singură banană au un nivel mai ridicat de dopamină.

În plus, cu cât au coaja mai pătată, cu atât sunt mai eficiente în lupta cu cancerul

Potrivit studiilor japoneze, o banană coaptă bine, cu coaja pătată, produce o substanţă numită TNF (Factor de necroză tumorală), care distruge celulele tumorale. Cu cât coaja este mai întunecată, cu atât are proprietăţi mai puternice anti-cancer şi de întărire a imunităţii.

 Ciorba de potroace, zeama de varză acră sau, pe principiul cui pe cui se scoate, o porţie mică de alcool după dezmăţul de seara dinainte, sunt cele mai cunoscute remedii anti-mahmureală ale românilor. Deşi sunt utilizate frecvent, fiind rezultatul înţelepciunii populare bahice transmise peste secole de la un chefliu la altul, asta nu înseamnă însă că sunt şi eficiente.

În cazul primelor două, ele sunt valabile doar pentru reducerea senzaţie de greaţă de a doua zi, nu şi pentru durerile de cap şi senzaţia de sfârşeală, explică pentru B365.ro medicul Cristian Oană.

Din perspectivă medicală, vindecarea mahmurelii reprezintă acţiunea enzimei alcool-hidrogenază, sintetizată de organism, de a neutraliza alcoolul consumat. Unele persoane sintetizează enzima din abundenţă, iar altele mai puţin, ceea ce face ca cele din prima categorie să fie băutoare de cursă lungă, iar cele din urmă să cadă sub masă de la primele pahare.

Deşi nu poate fi tratată complet, mahmureala poate fi atenuată, iar doctorul Oană expune câteva trucuri.

 Trucurile le găsiți aici.

Cookies