Se anunță relaxări de Revelion 2021: fără mască în aer liber, petreceri permise și magazine deschise până la 23.00

07 dec. 2021
4187 Afișari
Se anunță relaxări de Revelion 2021: fără mască în aer liber, petreceri permise și magazine deschise până la 23.00
Se anunță relaxări de Revelion 2021: fără mască în aer liber, petreceri permise și magazine deschise până la 23.00

CNSU decide ce relaxări ale restricțiilor vor fi permise de Revelion și Crăciun 2021. În discuție ar putea fi permisiunea de a se organiza petreceri, iar magazinele să poată rămâne deschise după ora 21.00. În plus, s-ar putea elimina obligativitatea purtării măștii în aer liber, cu excepția zonelor aglomerate.

UPDATE: Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință marți seara și a decis să relaxeze măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 la finalul anului. Mai mult, autoritățile au decis și modificările ce vor fi introduse cu ocazia Crăciunului și a Anului Nou. CNSU a hotărât ca ora de închidere a magazinelor să fie 22.00. Deciziile vor fi valabile din 9 decembrie.

Citește și Liber la petreceri de Crăciun și Revelion. În ce condiții se pot desfășura

ȘTIREA INIȚIALĂ

CNSU va avea o şedinţă în care va discuta despre relaxările care pot fi luate în România pentru perioada Crăciunului și Revelionului. Potrivit unor surse guvernamentale, petrecerile ar putea fi permise de Revelion, iar magazinele vor putea închide la ora 23.00, faţă de 21.00 cum este în prezent.

CNSU ar putea elimina obligativitatea de a purta mască în aer liber, după scăderea incidenţei COVID, la nivel naţional, dar ar putea fi menținută pentru spaţiile aglomerate sau în pieţe.

Relaxări de sărbători, cu prudență. Recomandările ministrului Sănătății

Într-o declarație publică recentă, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a spus că nu recomandă organizarea de evenimente cu un număr mare de persoane.

„Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, pentru aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidenţa este mică în România sau va fi mică în această perioadă, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri este absolut obligatorie. Cred că ficare trebuie să înţelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja nu numai personal, ci şi pe cei cu care vin în contact”, a arătat Rafila, conform news.ro.

Cookies