Relaxare, relaxare, dar și restricții de la 1 iulie. Mulți au uitat de acest aspect

27 iun. 2021
468 Afișari
Relaxare, relaxare, dar și restricții de la 1 iulie. Mulți au uitat de acest aspect

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat, joi, că, începând cu 1 iulie, numărul persoanelor care pot participa la evenimente private, precum nunţi și botezuri, a fost mărit la maximum 150 în exterior și 100 în interior. Dar, să nu uităm și de anumite restricții de la 1 iulie.

De fapt, nu sunt noi restricții de la 1 iulie ci despre respectarea unora aflate deja în vigoare. De exemplu, una despre care multă lume a comentat la momentul introducerii sale, care nu se prea mai respectă.

Este vorba despre obligativitatea trecerii numărului de telefon la intrarea în local în cazul unei eventuale anchete epidemiologice.

”Nu i-am văzut foarte mult utilitatea, ţinând cont de faptul că, la controalele pe care le-am avut, şi am avut suficiente, prea puţine au fost dăţile în care ni s-a solicitat ca şi acest registru să fie verificat. Acum cam o lună de zile, am avut un control de la DSP, iar autorităţile ne-au îndemnat să reluăm completarea acestui registru, dar într-o formă oarecum mai simplă, completând doar numele unei persoane din grupul care stă la o masă, ora sosirii acestora în locaţie şi numărul mesei la care a stat”, a declarat un proprietar de cafenea pentru AlephNews.

Registrul evidenţei clienţilor e în vigoare şi se va aplica şi de la 1 iulie, când restaurantele, terasele şi cafenelele vor putea funcţiona până la ora 2.00, cu două ore în plus faţă de prezent.

Relaxări de la 1 iulie

Florin Cîțu a anunțat noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iulie 2021. Premierul României a declarat că este posibilă organizarea de festivaluri sau evenimente culturale cu peste 2.500 de persoane, cu condiţia să fie vaccinate.

Astfel, în spațiile închise sau deschise competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor cu până la 50 la sută, până acum fiind 25 la sută. Participarea este permisă doar pentru psoanele vaccinate, testate sau care au trecut prin boală.

Se permite participarea la competițiile sportive la o capacitate de peste 50 la sută doar în condițiile în care toate persoanele sunt vaccinate.

Se permite un număr mai mare de participanți la spectacole, concerte, festivaluri sau alte evenimente publice sau private organizate în aer liber până la 2500 de spectatori, în prezent este permis un număr de până la o mie, însă în același condiții: peroanele să fie vaccinate, testate sau au trecut prin boală.

În cazul evenimentelor private și mese festive se permite maxim 150 de persoane în exterior și 100 în interior, dacă sunt testate, vaccinate sau au trecut prin boală.

Referiror la nunți, botezuri, Arafat a afirmat că în interior sunt permise maximum 300 de persoane cu asigurarea a 2mp pentru fiecare persoană, toate să fie însă vaccinate.

– activitatea operatorilor economici se extinde până la ora 02.00

– baruri cluburi sunt deschise până la 02.00 dacă toată lumea este vaccinată, fără a depăși 70% din capacitatea spațiului.

– în unitățile de cazare nu mai există limitare la gradul de ocupare.

Cookies