“Relax, vine și ea relaxarea!”, ne spune azi premierul. Nicolae Ciucă: Vom avea curând o analiză foarte concretă

23 feb. 2022
465 afișări
“Relax, vine și ea relaxarea!”, ne spune azi premierul. Nicolae Ciucă: Vom avea curând o analiză foarte concretă
“Relax, vine și ea relaxarea!”, ne spune azi premierul. Nicolae Ciucă: Vom avea curând o analiză foarte concretă

Bună ziua din nou, București, bun găsit în această destul de frumoasă  zi de miercuri, 23 februarie, Anul Domnului 2022, Anul Pandemic 3 (wow, da!) și, pentru cei care vor să ținem socoteală strictă, Anul 2 de Stare de Alertă prelungită de la lună la lună (despre starea de urgență inițială n-are rost să mai vorbim).

Sigur, despre „pandemia asasină” nu se mai vorbește din sculare în culcare, acum e foarte mult vorba despre domnul Putin, Ucraina, război, dar noi, să știți, tot în stare de alertă pandemică ne aflăm masca este în continuare obligatorie pe stradă (chiar dacă este, oficial, neconstituțională de vreo săptămână), iar ministrul Rafila, domnul Arafat și, acum, domnul premier Ciucă ne vorbesc despre iminenta relaxare.

Răbdare, va veni și-o relaxare | VIDEO

Astăzi, la începutul ședinței de Guvern, domnul prim-ministru a vorbit și dânsul despre ridicarea restricțiilor („foarte curând”) și despre situația pandemică la zi (grosso modo).

Nicolae Ciucă ne-a anunțat așa:  „Este foarte clar că Valul 5 este pe o linie descendentă. Guvernul va veni cu măsuri de relaxare în perioada imediat următoare”.

Apoi, domnul Ciucă ne-a mai înștiințat că a vorbit și cu ministrul Sănătății ca, în perioada imediat următoare, Guvernul să vină cu măsuri potrivite  situației concrete mai sus descrise, adică linia descendentă a pandemiei, lucru care se poate traduce, în vorbire obișnuită, prin „cazuri de COVID omicronic tot mai puține, și, în general, nu foarte grave.” Dar, mai bine citim exact cuvintele șefului Guvernului:

Este foarte clar că, în momentul de față, în ceea ce privește valul 5 am intrat pe o linie descendentă și am discutat cu domnul ministru Rafila, urmând ca în perioada imediat următoare, ținând cont ca la începutul lunii martie urmează să își înceteze efectele HG, să avem o analiza cât se poate de concretă și să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situației concrete.  

Ce ar putea însemna Marea Relaxare 2022

Cel mai probabil, una dintre obligativitățile care vor dispărea va fi cea care spune că masca trebuie purtată și pe stradă. Asta cu atât mai mult cu cât ordonanța de urgență prin care a fost impusă masca pe stradă a fost declarată neconstituțională, în întregul ei. Deci, masca pe stradă însăți este, în acest moment, neconstituțională.

Siigur, ca să mergi pe stradă fără mască, dar și fără risc de amendă, mai trebuie să se întâmple un lucru: să se publice în Monitorul Oficial decizia CCR prin care s-a judecătorii Curții declarat neconstituționalitatea OUG. Nu s-a întâmplat încă.

 

Cookies