Reintroducerea vacanței de iarnă în viitorul an școlar. 60 de resorturi de schi și snowboard din țară lansează o petiție online

07 feb. 2022
252 Afișari
Reintroducerea vacanței de iarnă în viitorul an școlar. 60 de resorturi de schi și snowboard din țară lansează o petiție online
https://www.petitieonline.com/vrem_vacanta_i_luna_februarie_2023_pentru_copii

60 de resorturi de schi și snowboard din țară, membre ale Asociației Transportatorilor pe Cablu din România, au lansat luni o petiție, prin care solicită reintroducerea vacanței de iarnă în calendarul școlar.

Printre consecințele lipsei vacanței copiilor din februarie sunt: aglomerații pe drumurile, care duc în stațiunile montane, cozi la instalațiile de transport pe cablu la sfârșit de săptămâna, prețuri mari la transportul pe cablu și la cazări, la sfârșit de săptămână, temporizarea sau stoparea a noi investiții private în turismul montan, precum și dispariția unei profesii (monitorii de schi ), care nu vor putea avea o activitate coerentă din 10-16 zile / an).

”Solicităm Ministerului Educației și Cercetării ca în programa școlară 2022-2023 să reintroducă o vacanță de 2 săptămâni, împărțită pe regiuni, în perioada 1 februarie -15 martie”, se anunță în petiție.

”Toate țările cu munți din Europa (Germania, Austria, Italia, Polonia, Slovacia, Elveția, Franța, Cehia șamd ) au vacanțe de iarnă, în februarie de 2 săptămâni”, se precizează în petiție, printre motivele pentru care ar trebui să existe vacanță de iarnă. ”Sistemul educațional din România a fost implementat în ultimii 32 de ani în așa fel încât copii să beneficieze de o vacanță de iarnă. Excepție de la această regulă o fac doar 2 ani școlari 2019-2020 respectiv 2021-2022”, se mai arată în document.

„O minte sănătoasă nu se poate dezvolta decât într-un corp sănătos; Activitatiile în aer liber iarna ajută la creșterea imunității copiilor”, mai spun organizațiile care au inițiat petiția online.

Cookies