Reîncepe școala după vacanța prelungită de Paști. Marea majoritate a unităţilor de învăţământ din Ilfov vor funcţiona în scenariul 2

04 mai 2021
97 afișări
Reîncepe școala după vacanța prelungită de Paști. Marea majoritate a unităţilor de învăţământ din Ilfov vor funcţiona în scenariul 2

Marea majoritate a unităţilor de învăţământ din judeţul Ilfov vor funcţiona în scenariul 2, care presupune că preşcolarii, elevii din ciclul primar, din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi din învăţământul special merg la şcoală, iar restul urmează cursurile în sistem online.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a aprobat, în şedinţa de marţi, scenariile de funcţionare ale unităţilor de învăţământ din Ilfov.

Ce școli din Ilfov vor funcționa în scenariul 1

Din totalul de 253 de unităţi, 16 vor funcţiona în scenariul 1, ce implică participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, în localităţi unde incidenţa cazurilor de COVID-19 este sub 1 la mia de locuitori (1 Decembrie, Cliceni, Cornetu, Dărăşti, Dascălu, Grădiştea).

Şcoala Postliceală „Doctor Luca” din Cernica şi Liceul Penitenciar Jilava din Vidra vor organiza cursuri online din cauza infrastructurii.

Cu excepţia celor 18 unităţi de învăţământ, restul vor funcţiona în scenariul 2, aplicabil când incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 şi dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină.

Copiii de grădiniţă şi din ciclul primar, precum şi cei din şcolile speciale vor merge miercuri la cursuri indiferent de incidenţa COVID-19, iar în localităţile unde aceasta este sub 1 la mia de locuitori vor reîncepe şcoala cu prezenţă fizică şi elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, marţi, la TVR 1. El a precizat că elevii din clasele terminale vor merge la cursuri pe 10 mai.

Cookies