ARHIVA B365

Reîncepe campania „Bulina”, în Sectorul 6 din Bucureşti. Ce se va întâmpla cu maşinile de pe străzi

Printre maşinile ridicate, joi, de pe domeniul public se află:

– Dacia de culoare albă, ridicată de pe Str. Braşov la intersecţie cu Aleea Valea Florilor;

– Renault, maşină luată de pe Aleea Florilor nr. 4;

– Honda de culoare albastru, ridicată din Str. Trenului nr. 57;

– Daciade culoare albă, ridicată din Str. Crinul de Pădure;

– Dacia de culoare albă, ridicată din Bdul. Iuliu Maniu nr. 3;

– Dacia de culoare albă, ridicată din Str. Nera nr. 2;

– Dacia de culoare albastru, ridicată din Str. Lavandei nr. 6;

– Cielo alb, ridicat din Str. Pitulicii nr. 5.

Acţiunea face parte din Campania „Bulina”, demarată de Primăria Sectorului 6 în luna octombrie 2013, şi din programul de gestionare a vehiculelor fără stăpân (fără numere de înmatriculare) care ocupă, inutil, spaţiile publice din sector şi care, de cele mai multe ori, sunt transformate în „locuinţe” pentru persoanele fără adăpost, devenind focare de infecţie.

„Problema parcărilor este una foarte spinoasă, nu doar în Sectorul 6, ci în toată capitala. Am fost surprinşi cu toţii, nu mai departe de săptămâna trecută, de urmările incidentului care a avut loc în cartierul Dristor. Membrii comunităţii Sectorului 6 trebuie să ştie că toate măsurile pe care le-am luat pentru a elibera trotuarele vizează dreptul la proprietate și de aceea lucrurile evoluează mai lent. Este nevoie de implementarea acestor măsuri, deoarece crearea de alte locuri de parcare ar însemna să afectăm spațiul verde, care este deja insuficient în sector. Însă vom acţiona legal, respectând termenele stabilite în legislaţie. În acest sens, hotărârile consiliului local care vizează ridicarea pe de spațiul public a autoturismelor abandonate și a celor expuse pentru vânzare sunt foarte importante, pentru că stabilesc amenzi usturătoare şi creează mijloacele necesare pentru intervenţia echipajelor Poliţiei Locale Sector 6”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu. 

Pe durata desfăşurării campaniei au fost eliberate peste 100 de locuri de parcare, acţiune care se va derula şi pe parcursul anului 2014.
Activitatea de ridicare a maşinilor „uitate” de proprietari pe domeniul public se derulează conform Legii nr. 421/27.06.2002, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ teritoriale.

CITEŞTE ŞI Se schimbă regulile de închiriere a locurilor de parcare în jurul blocurilor din Bucureşti

Bucureştenii care doresc să închirieze un loc de parcare de reşedinţă sau să îşi reînnoiască un contract de închiriere existent trebuie să facă dovada că nu au restanţe la plata altor taxe şi impozite locale mai vechi de un an, precum şi dovada valabilităţii inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor. Detalii, aici. 

Fără talcioc pe trotuare

Parcarea vehiculelor în scopuri comerciale şi expunerea spre vânzare a acestora pe raza Sectorului 6 sunt, de asemenea, interzise în urma unor hotărâri aprobate de Consiliul Local Sector 6, la sfârşitul anului trecut. 

Astfel, bucureştenii care vor să îşi vândă maşinile şi îşi scot autovehiculele cu tot cu anunţul de vânzare pe stradă vor fi amendaţi de poliţişti. Decizia a fost luată, în decembrie 2013, de Consiliul Local Sector 6 ca măsură de fluidizare a traficului rutier şi pietonal, dar şi pentru creşterea numărului de locuri de parcare, ocupate de diverse maşini de o perioadă lungă de timp. Detalii, aici. 

De asemenea, a fost aprobată şi hotărârea privind interzicerea parcării/staţionării vehiculelor utilizate în scopul desfăşurării unor activităţi comerciale pe domeniul public/privat al Municipiului Bucureşti, aflat în administrarea Sectorului 6, de către persoanele fizice sau juridice. 

Conform hotărârii consilierilor locali Sector 6, parcarea/staţionarea vehiculelor utilizate în scopul desfăşurării unor activităţi comerciale pe domeniul public/privat al Municipiului Bucureşti, aflat în administrarea Sectorului 6, de către persoanele fizice/juridice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională cuprinsă între 1.000 şi 2.000 lei. Detalii, aici. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button