Reguli pentru un machiaj de nunta care sa se evidentieze, dar sa nu fie prea exagerat

de:
11 sept. 2018
Reguli pentru un machiaj de nunta care sa se evidentieze, dar sa nu fie prea exagerat

Care sunt principalele reguli ale unui machiaj de nunta perfect?

Dat fiind faptul ca machiajul trebuie sa pastreze un echilibru si sa denote eleganta, Roxana Dumitru, experta in machiaj (detalii in acest link) ofera o serie de sfaturi utile pe care orice femeie trebuie sa le ia in considerare:

  • Machiajul de nunta trebuie sa fie profesional. Machiajul facut acasa poate sa fie foarte atractiv, insa este ideal pentru deplasarile la munca sau la shopping. IN cazul unui eveniment important din viata, trebuie sa se apeleze la profesionisti. Acestia pot face un machiaj de mireasa care sa puna in evidenta partile bune ale acesteia si sa se potriveasca cu intreg outfitul. Unul dintre motivele pentru care toate miresele sunt frumoase este machiajul.

  • Trebuie sa se caute un machiaj cat mai rezistent. Indiferent de salonul la care se face machiajul, una dintre regulile importante este ca acesta sa reziste cat mai mult. Aceasta regula este cu atat mai importanta in cazul in care beneficiara machiajului este mireasa. Este indicat sa se solicite expres produse cat mai rezistente.

  • Genele false, un secret important al machiajului. Genele lungi si arcuite pot sa reprezinte o buna parte din imaginea intregului machiaj. Acelasi lucru este valabil si in cazul sprancenelor. In cazul in care sprancenele nu au o forma corecta, rezultatele pot fi compromise destul de tare.

  • Outfitul trebuie sa includa si o trusa de urgenta. In plicul purtat alaturi de rochie trebuie sa fie intotdeauna o trusa de urgenta pentru corectarea machiajului. Aceasta este bine sa includa o pudra cat mai compacta si translucida si un ruj de buze rezistent. In cazul pudrei, poate fi de mare ajutor in momentele in care tenul incepe sa luceasca. Rujul este perfect dupa numeroasele sesiuni de pupe la care este supusa mireasa.

  • Alegerea corecta a stilului de machiaj. In mod normal, alegerea stilului cade in responsabilitatea make-up artistului. Totusi, fiecare femeie are propriile doleante. Se poate opta pentru machiaj natural, machiaj sofisticat sau machiaj smokey eyes. In cazul unei invitate este recomandat sa se mearga pe un machiaj cat mai natural, deoarece nu este nevoie sa iasa foarte mult in evidenta. In cazul miresei, machiajul sofisticat este unul corect, insa fara a se exagera.

Cum sa nu se exagereze cu machiajul?

Limita dintre machiajul perfect si exagerare este foarte mica, mai ales daca se cauta o solutie cat mai sofisticata. Pentru a nu se crea acea imagine de exagerare este bine sa nu se foloseasca culori prea puternice si sa se potenteze, cumva, intreaga imagine prin accesorii simple si o rochie nu foarte incarcata.

De asemenea, trebuie sa se acorde o atentie maxima micilor detalii. Daca se apeleaza la gene false, spre exemplu, acestea trebuie sa fie puse cu grija, in asa fel incat sa nu se desprinda din cauza unui adeziv de o calitate foarte slaba sau sa para mult prea incarcate.