Reguli pe digul/promenada de la Lacul Morii din București: acces cu bicicleta în intervalul 00.00-18.00. Amenzi mari pentru intrarea pe pista de alergare

10 oct. 2022
6902 Afișari
Reguli pe digul/promenada de la Lacul Morii din București: acces cu bicicleta în intervalul 00.00-18.00. Amenzi mari pentru intrarea pe pista de alergare

Autoritățile din Sectorul 6 au fost nevoite să introducă reguli de funcționare pentru digul/promenada de pe Lacul Morii astfel încât să-i lase și pe bicicliști în zonă, iar pentru că spațiul este limitat, să nu-i deranjeze pe ceilalți pietoni.

Regulamentul a fost modificat în ședința de Consiliu Local din 23 septembrie și va intra în vigoare săptămâna viitoare. Acesta prevede, de asemenea, accesul cu biciclete, dar și cu trotinete electrice.

PROGRAMUL pentru biciclete și trotinete electrice

Astfel, promenada va putea fi tranzitată pe două roți doar în intervalul 00.00-18.00, când nu sunt mulți pietoni, iar accesul se face doar pe la scările de la Mehadia, Parcul Crângași și pe la intrarea din strada Cornului.

În restul programului, se va utiliza de către bicicliști doar traseul semnalizat cu panouri informative de la baza digului.

Circulația pe biciclete a copiilor între 3 și 8 ani este permisă doar pe dig, indiferent de oră, în măsura în care nu afectează siguranța persoanelor.

Primăria Sectorului 6 a montat indicatoare care semnalizează accesul în intervalul orar stabilit.

”Pentru a nu exista incidente neplăcute, a fost stabilit un program strict, care este obligatoriu de respectat.”, explică Primăria Sectorului 6.

SANCȚIUNI pentru cei care intră cu bicla, rolele, trotineta, skate-ul pe PISTA DE ALERGARE

De asemenea, au fost reglementate și sancțiuni pentru cei care vor intra pe pista de alergare cu bicla, trotineta, skate-ul sau rolele. Amenda este cuprinsă între 200 și 1.000 de lei.

”Suprafața din tartan de cauciuc se deteriorează și vrem să o avem în bună stare mulți ani de acum înainte”, mai spune administrația locală.

Potrivit acesteia, este cea mai lungă pistă de alergare profesională din România, implementată pe domeniul public, care beneficiază de un sistem certificat World Athletics.

”Aceasta se găsește pe multe dintre stadioanele unde s-au desfășurat competiții internaționale de atletism.”, mai precizează autoritatea locală.

Întreaga zonă este supravegheată video de către Poliția Locală Sector 6.

Îți mai recomandăm și:

Cookies