BAZAR

Reguli noi pentru etichetarea laptelui vândut în România

Proiectul de lege prin care laptele proaspăt de consum va fi etichetat diferit, pentru a evidenţia originea materie prime, a ajuns din nou în atenţia parlamentarilor. Luni, 7 martie, în cadrul subcomisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, ai Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale, ANSVSA, ANAF şi mai multe asociaţii de fermieri şi procesatori sunt invitaţi să discute amendamentele pe acest proiect inclus în circuitul legislativ din martie anul trecut. Dacă proiectul va trece, consumatorii români vor putea afla de pe eticheta produsului dacă laptele pe care îl cumpără provine de la ferme din România sau a fost adus de procesatori din import pentru a fi prelucrat în ţara noastră.

„Procesatorii vor putea pune pe etichetă sintagma „produs în România” doar dacă laptele a fost muls din ferme din România”, a declarat pentru economica.net Dorel Secară, vicepreședinte Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), unul dintre fermierii care au participat la discuţiile pe acest proiect de lege.

Mai mult, proiectul de lege va impune şi anumite restricţii în ceea ce priveşte cantitatea de lapt praf care poate fi folosită pentru producerea laptelui proaspăt.

 

 

 

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button