Reguli noi pentru elevii din România. Copiii care nu merg la ore după confirmarea unui caz covid în clasă, primesc absențe

18 ian. 2022
304 afișări
Reguli noi pentru elevii din România. Copiii care nu merg la ore după confirmarea unui caz covid în clasă, primesc absențe
Reguli noi pentru elevii din România. Copiii care nu merg la ore după confirmarea unui caz covid în clasă, primesc absențe

Chiar dacă au în clasă un caz confirmat de covid elevii trebuie să se prezinte la cursuri, în caz contat aceștia primesc absențe. Cursurile trec în online doar printr-o decizie oficială.

După cum a declarat ministrul educației, elevii din România ce vor alege să rămână acasă, în situația în care vor avea un caz de SARS-CoV-2 confirmat în clasă, vor primi absențe.

Reguli noi pentru elevii din România

Ministrul Educației a declarat luni seara, pentru Digi24, că DSP este singura instituție ce are capacitatea de a stabilii care sunt contacții direcți. Acest lucru este prevăzut în Ordinul Comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. Astfel cei ce sunt declarați a fi contați direct vor intra și ei în izolare. Ceilalți elevi vor continua cursurile cu prezență fizică.

Elevii sunt scutiți de prezența fizică la ore doar din momentul apariției unei decizii oficiale de suspendare a cursurilor. Până la apariția acesteia cursurile se vor desfășura în regim normal, prezența fiind obligatorie.

Ce elevi sunt scutiți de prezența fizică la ore

Metodologia Institutului Național de Sănătate Publică prevede măsurile pe care elevii trebuie să le urmeze pentru a se proteja și a nu contacta virusul pandemic. Conform aceleiași metodologii, dacă toate normele de protecție au fost respectate, iar elevii au purtat măștile în timpul orelor așa cum trebuie, ei nu sunt considerați contacți direcți ai celor ce sunt testați pozitiv, după cum declară Sorin Cîmpeanu.

În Ordinul Comun al Ministrului Educației și Ministerului Sănătății sunt precizate o serie de vulnerabilități atât pentru elevii cu vârste mai mici de 12 ani, cât și pentru cei cu vârste peste 12 ani. În cazul în care un copil prezintă una sau mai multe vulnerabilități din lista respectivă este scutit de prezența fizică la ore. Lista completă a vulnerabilităților poate fi consultată aici. Pentru acești elevi școala are obligația de a preda online.

Școlile trec în regim online în momentul în care la nivel județean rata de ocupare a paturilor din spitale ajunge sau depășește 75%. Reluarea cursurilor se va face în momentul în care această rată scade sub 70%.

Cookies