Regulamentul pentru Programul Bucharest Start-up City, publicat. Cum obţii 50.000 euro de la stat

de:
14 mart. 2019
0 Afișari
Regulamentul pentru Programul Bucharest Start-up City, publicat. Cum obţii 50.000 euro de la stat

Bucharest Start-up City este un program de finantare dedicat start-up-urilor din Municipiul Bucuresti, initiat de Primaria Capitalei, in parteneriat cu Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si
Mijlocii din Romania si vizeaza sustinerea a minimum 200 de beneficiari, cu o suma maxima de 50.000 euro/ beneficiar.

Primarul General, Gabriela Firea: „Am demarat acest proiect din dorinta de a sustine antreprenorii care doresc sa inceapa noi afaceri si pentru a crea noi locuri de munca in Capitala Romaniei. Avem datoria morala sa ii sprijinim pe tinerii care au initiative benefice de afaceri, dar care nu au posibilitatea materiala sa-si implementeze proiectele. Cred ca acest program va reprezenta o sansa atat pentru cei care doresc sa-si deschida propria afacere cat si pentru Bucuresti, care devine astfel un incubator de afaceri care va contribui la dezvoltarea si infrumusetarea orasului”

Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania, Florin Nicolae Jianu: „Programul Bucharest Start-up City este primul de acest fel initiat de o administratie publica locala, Bucurestiul devenind astfel si Capitala antreprenoriatului romanesc. Prin acest program ne dorim sa demaram o serie de actiuni care sa sustina inovarea, antreprenoriatul dar si sa sustinem dezvoltarea durabila a Bucurestiului. Ii incurajez pe toti cei interesati de acest program ca in aceasta perioada de dezbateri publice, sa vina cu idei si propuneri de imbunatatire a programului, intrucat o politica publica eficienta are suportul si contine ideile tuturor!”.

Cheltuielile eligibile in cadrul programului includ: cheltuielile salariale, cheltuieli asociate cu investitia in echipamente, cu achizitia de autovehicule / autoutilitare, cheltuieli necesare pentru promovarea afacerii in mediul online, cheltuieli necesare pentru achizitia de software etc.

Conditiile de eligibilitate specifice programului vizeaza infiintarea intreprinderii pentru care este solicitata asistenta financiara pe raza Municipiului Bucuresti, dupa data de 1 ianuarie 2019. (atat sediul social cat si punctul de lucru trebuie sa fie pe raza Municipiului Bucuresti). Lista cu Caen-urile eligibile se regaseste in regulamentul complet pe care il puteti accesa pe site-ul institutiei: https://www3.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte/1391

Mentionam ca departajarea aplicatiilor se va realiza printr-un proces de selectie, structurat in trei etape distincte, principalul element de diferentiere a aplicatiilor primite fiind calitatea lor si implicarea asociatilor in dezvoltarea respectivei afaceri. Concret, selectia aplicatiilor finantate se va realiza in urma verificarilor administrative si de eligibilitate (faza A), a evaluarii tehnico-financiare (faza B, conform grilei de evaluare aflate la finalul acestei scheme de minimis) si a fazei de interviuri / pitch (faza C). In faza C a evaluarii vor participa doar primele 250 de aplicatii selectate in urma ordonarii din faza B a procesului de evaluare.

-Domenii de activitate eligibile – industrii creative, It, productie/servicii, comert

NOTA:

Incepand cu data de 13.03.2019, proiectul se afla in dezbatere publica timp de 45 de zile calendaristice (30 de zile lucratoare). Dupa incheierea etapei de dezbatere publica, regulamentul va fi supus votului CGMB, urmand ca dupa aprobarea acestuia in Consiliul General, sa inceapa perioada de depunere a planurilor de afacei.

Timp de 10 zile, cei interesati pot trimite recomandari asupra regulamentului Bucharest Start-up City

Proiectul are ca principale obiective finantarea de start-up-uri in acord cu dezvoltarea inteligenta a Municipiului Bucuresti, precum si atragerea tinerelor talente antreprenoriale si este implementat pe baza unui parteneriat incheiat intre Primaria Municipiului Bucuresti si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

AICI, grila de evaluare. 

Cookies