Regulament nou pentru parcările de reședință din Sectorul 3. Ce avantaj ai dacă locuiești într-un apartament cu cel puțin 2 camere

06 sept. 2022
15717 Afișari
Regulament nou pentru parcările de reședință din Sectorul 3. Ce avantaj ai dacă locuiești într-un apartament cu cel puțin 2 camere
Regulament nou pentru parcările de reședință din Sectorul 3. Ce avantaj ai dacă locuiești într-un apartament cu cel puțin 2 camere | Sursă foto: Facebook-Robert Negoiță

Robert Negoiță, a anunțat că a fost aprobat de către Consiliul Local un nou regulament pentru parcările de reședință din Sectorul 3.

Regulament nou pentru parcările de reședință din Sectorul 3

Primarul Sectorului 3 a anunțat marți, 6 septembrie 2022, că regulamentul parcărilor de reședință din sector va fi modificat. Noul regulament a fost aprobat recent de către Consiliul Local al Sectorului 3.

După cum a informat edilul Sectorului 3, noul regulament al parcărilor de reședință urmează să intre în vigoare începând cu data de 30 septembrie 2022.

După intrarea în vigoare a regulamentului, persoanele ce dețin autorizații emise înainte de 2021, au un terme de 90 de zile pentru a-și actualiza datele sau documentele.

Notă! Beneficiarii trebuie să aibă actualizate datele de contact pentru o comunicare eficientă, a transmis Robert Negoiță.

Întregul regulament poate fi consultat AICI.

Ce modificări au fost făcute

Rober Negoiță a transmis și lista de modificări ce au fost făcute în ceea ce privește locurile de parcare de reședință. Printre cele mai importante dintre acestea se numără:

  • Posibilitatea de atribuirea a două locuri de parcare, pentru apartamentele ce au minim două camere.

Persoanele ce locuiesc în Sectorul 3, în apartamente de două sau mai multe camere, vor avea posibilitatea de a solicita un al doilea loc de parcare. Această regulă se aplică doar în cazul în care după prima etapă de atribuire a locurilor de parcare rămân locuri libere.

  • 30% dintre locurile de parcare ale unei baterii NU vor fi atribuite nominal.

Locurile de parcare vor fi alocate nenominal persoanelor domiciliate la adresele respective. Locatarii vor putea folosi locurile pe principiul „primul venit, primul servit”, acestea nefiind atribuite anumite unei persoane.

Respectivele locuri de parcare vor fi marcate diferit față de locurile de parcare nominale.

Această prevedere NU înseamnă că cei care au locuri atribuite acum le vor pierde pentru ca 30% din bateria lor să fie în acest regim. Ci că, pe măsură ce se creează locuri sau se eliberează cele atribuite (prin schimbarea domiciliului, prin neîntrunirea condițiilor de atribuire, deci exact ca și până acum) ele vor fi alocate având în vedere acest procentaj, a transmis primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

  • Vor fi eliberate coduri QR (stickere) 

Aceste coduri QR vor fi eliberate pentru beneficiarii locurilor de parcare de reședință. Stickerele cu respectivele coduri vor fi puse în mașină, într-un loc vizibil.

  • Informațiile vor fi transmise exclusiv online

Toate informațiile pe care Primăria Sectorului 3 le va transmite beneficiarilor locurilor de parcare de reședință vor fi făcute: online, prin email, prin SMS.

  • Locurile de parcare pentru persoanele ce stau la casa

Pentru a putea atribui locuri de parcare și persoanelor ce locuiesc la casă, sintagma „apartament” din vechiul regulament al parcărilor de reședință a fost înlocuită cu „imobil”.

Astfel că, prevederile regulamentului sunt valabile pentru toate persoanele ce au domiciliate în imobile (apartamente și case) din Sectorul 3.

Cookies