ȘTIRI

Regulament nou pe aeroporturile din UE: Se verifică și bagajele de mână

De la1 martie a intrat în vigoare noul regulament european 2015/187 care prevede că, orice bagaj de mână care conţine dispozitive mobile şi aparate electrice de mari dimensiuni, trebuie inspectat. Până acum, aceste obiecte se puneau pe o tavă, separat.

În principiu, orice pasager al transportului aerian poate fi obiectul acestor verificări, scrie libertatea.ro.  Plăci şi uscătoare de păr, aparate foto şi chiar jucării cu baterii vor fi supuse unei verificări specifice. Regulamentul european arată, din datele recente. că teroriştii internaţionali dezvoltă noi moduri de a ascunde dispozitive explozive în bagajele de mâna motiv pentru care Comisia Europeană a decis să întărească controalele.

Astfel, printre aparatele care vor fi analizate separat în timpul controlului se numără camere video, laptop-uri, telefoane mobile, aparate foto, walkman, CD, calculatoare de buzunar, precum şi aparate electrice de mari dimensiuni, cum ar fi fierul de călcat, placa de întins părul, uscătoare de par, jucării pe baterii sau maşini de cusut portabile, printre altele.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button