Regizorul Calin-Peter Netzer, decorat de presedintele Basescu pentru activitatea regizorala

de:
21 mart. 2013
0 Afișari
Regizorul Calin-Peter Netzer, decorat de presedintele Basescu pentru activitatea regizorala

Comunicatul Administratiei Prezidentiale
Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat joi, 21 martie a.c., decretele de decorare a unor personalitati culturale.

Astfel, in semn de inalta apreciere pentru exceptionala sa daruire artistica, incununata prin premierea filmului „Pozitia Copilului” cu trofeul „Ursul de Aur” la Cea de-a 63-a editie a Festivalului de film de la Berlin, pentru activitatea regizorala si contributia remarcabila la promovarea cinematografiei romanesti atat in tara cat si in strainatate, ca exponent al tinerei generatii de regizori romani, domnul presedinte Traian Basescu a conferit Ordinul National „Serviciul Credincios” – in grad de Cavaler, domnului Calin-Peter Netzer, regizor.

Totodata, in semn de apreciere pentru implicarea sa activa in promovarea la nivel academic a limbii si literaturii romane, pentru contributia avuta la strangerea relatiilor culturale si stiintifice romano-germane, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a conferit Ordinul „Meritul Cultural” – in grad de Comandor, Categoria F – „Promovarea Culturii”, domnului Prof. Univ. Dr. Wolfgang Dahmen, Institutul de Romanistica al Universitatii „Friedrich Schiller” din Jena (Republica Federala Germania), Doctor Honoris Causa al Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Cookies