BAZAR

Regizorul Andrei Şerban ar putea fi nou director general interimar la Opera Naţională Bucureşti

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, i-ar fi propus regizorului Andrei Şerban să devină director general interimar al Operei Naţionale Bucureşti (ONB), potrivit surselor Adevărul, în urma scandalului imens din această instituţie: nu mai puţin de trei directori generali interimari, Tiberiu Soare, Vlad Conta şi George Călin, s-au perindat la cârma instituţiei în mai puţin de trei săptămâni.

Andrei Şerban, născut pe 21 iunie 1943, în Bucureşti, a intrat la IATC la Actorie, dar s-a transferat la Regie, după care, student fiind, montează „Iuliu Cezar” la Teatrul Bulandra, bucurându-se de un mare succes.

Citeşte şi SCANDALUL de la Operă continuă: Angajaţii au ocupat Sala Mare şi solicită demisia lui George Călin

Disensiunile de la Operă continuă joi, când la ONB a venit însuşi ministrul Vlad Alexandrescu, pentru a discuta cu angajaţii Operei, aceştia manifestându-şi nemulţumirea faţă de renumirea pe post a lui George Călin drept nou director general interimar. Artiştii au anunţat joi că fac grevă japoneză.

În 1969, primeşte o bursă la Teatrul La MaMa din New York şi rămâne în America, unde începe o carieră strălucită ca regizor de teatru şi de operă, lucrând cu mari personalităţi ale teatrului şi fiind discipol al lui Peter Brook. Din 1990 până în 1993, conduce Teatrul Naţional din Bucureşti.

Andrei Şerban a mai colaborat cu ONB. În stagiunea 1995-1996, opera Oedipe a revenit pe scena Operei Naţionale Bucureşti într-o viziune de avangardă, care a iscat mari controverse, pe plan politic, la vremea respectivă. La pupitrul dirijoral s-a aflat Cornel Trăilescu, costumele au fost semnate de Viorica Petrovici, maestru de cor a fost Stelian Olariu, iar coregrafia spectacolului a fost realizată de Răzvan Mazilu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button