Regina Elisabeta a II-a, emoționanta ultimă fotografie din ultima zi „la serviciu”. Cu doar două zile înainte să moară

09 sept. 2022
13586 afișări
Regina Elisabeta a II-a, emoționanta ultimă fotografie din ultima zi
Regina Elisabeta a II-a, emoționanta ultimă fotografie din ultima zi "la serviciu". Cu doar două zile înainte să moară

“Regina a murit în pace, la Balmoral, în această după-amiază”, anunța joi seara, pe 8 septembrie 2022, Casa Regală Britanică.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit în pace la casa ei din Scoția, Castelul Balmoral. A murit înconjurată de familie, la 96 de ani, după o aproape că neverosimil de lungă domnie: 70 de ani.

De aproape  un an, ieșirile publice ale Reginei Elisabeta a II-a erau foarte rare. Deseori, chiar dacă erau programate și anunțate în agenda oficială, erau anulate. Era din ce în ce mai limpede pentru toată lumea că starea ei de sănătate e într-un serios declin.

Dar a fost o ultimă datorie  pe care și-a onorat-o zâmbind, deși era, în mod evident, extraordinar de fragilă. Deși era, în mod evident, un om în vârstă, suferind.

Această datorie a fost întâlnirea cu noul premier britanic. Imediat după întrevedere a fost făcută fotografia aceasta cu Regina Elisabeta a II-a: lângă șemineu, fragilă, cu mâna dreaptă în învinețită de perfuzii și suferință fizică, dar totuși zâmbind convingător. Regina tocmai o numise pe Liz Truss în funcția de prim-ministru

În ultimele zile, starea de sănătate a reginei se deteriorase și mai mult. Suverana a început să se simtă tot mai rău. Miercuri, după întâlnirea cu șefa Cabinetului, s-a retras dintr-o întâlnire virtuală planificată cu miniştrii de rang înalt. Au intervenit medicii și au sfătuit-o insistent să se odihnească.

Restul este ceea ce știm cu toții deja.

 

Cookies