ARHIVA B365

Regele Mihai SE RETRAGE din viaţa publică: „Am primit vestea unui serios diagnostic medical”

„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern.

Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice.

Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei. , este mesajul transmis, miercuri, de Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale Regele, a anunţat, după a cincea sesiune a Consiliului Regal, desfăşurat în 1-2 martie, în Elveţia, că Regele Mihai a decis să se retragă din viaţa publică, după ce a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazat şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

„Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică. Majestatea sa urmează un tratament complex şi solicitant care îl împiedică să apară în public şi va petrece de aici înainte o perioadă de refacere”, a spus Andrew Popper.

Consiliul regal a fost primit de majestatea sa regele în dimineaţa zilei de miercuri.Conform normelor fundamentale ale familiei regale a României, consiliul regal rămâne la dispoziţia custodelui coroanei, a mai spus Andrew Popper.

 

Regele Mihai I s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul Regelui Carol al II-lea şi al Reginei-Mama Elena.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button