Regele Mihai, GRAV BOLNAV. Mesajul fostului principe Nicolae, după aflarea veştii

de:
02 mart. 2016
1 Afișari
Regele Mihai, GRAV BOLNAV. Mesajul fostului principe Nicolae, după aflarea veştii

„Regele s-a gândit mereu la ţara Lui, mai ales în nemilosul exil. Acum, ţara are datoria să se gândească la Regele ei. Multă sănătate, Majestate!”, a scris  Nicolae de Roumanie Medforth Mills pe Facebook. 

CITEŞTE ŞI Regele Mihai SE RETRAGE din viaţa publică: „Am primit vestea unui serios diagnostic medical”

În luna august 2015, Regele Mihai a decis să retragă titlul de „Principe al României” nepotului său Nicolae şi să îl excludă din succesiunea la Coroana României. Mama fostului principe, „Alteţa Sa Regală Principesa Elena a primit înştiinţarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele”.

Retragerea titlului principelui Nicolae nu este o pedeapsă, ci a fost o decizie a regelui pentru viitor, după ce acesta a observat comportamentul nepotului său în public şi în privat, decizia fiind luată în asentiment, explica la acel moment consilierul personal al familiei regale Ion Luca Vlad.

Ion Luca Vlad a spus că, odată cu retragerea titlului de „Principe al României”, nepotul regelui a căpătat apelativul de „domnul Medforth-Mills”.

În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de «Principe al României» şi calificativul de «Alteţă Regală». De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeaşi zi”, se preciza într-un comunicat al Biroului de Presă al Regelui Mihai.,

„Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi”, se mai susţinea în comunicat.

„Păstrând aceeaşi afecţiune nepotului său”, Regele Mihai „nădăjduieşte că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-şi servi idealurile şi de a folosi calităţile cu care Dumnezeu l-a înzestrat”, se mai spune în comunicat.

Nicholas Medforth-Mills („principele Nicolae al României”) este fiul principesei Elena a României şi a primit titlul princiar la 1 aprilie 2010, find al treilea în ordinea de succesiune dinastică.

 

Cookies