ARHIVA B365

”Regele cocainei”, trimis în judecată de DIICOT

Procurorii D.I.I.C.O.T – Structura Centrală au finalizat ancheta în cazul privind introducerea pe teritoriul României a cantității de 51,058 kg cocaină.

Conform comunicatului trimis de DIICOT B365.ro, pe care-l redăm integral, au fost trimiși în judecată, prin rechizitoriul din 19 iunie a.c., inculpații:

1. Evelin Banev Nicolov – zis „Brendo” sau „Igor”, cetăţean bulgar, în vârstă de 49 de ani, pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc şi trafic ilicit de droguri de mare risc, prev. de art. 3 alin.1 şi 2 din Legea 143/2000 şi art. 2 alin.1 şi 2 din Legea 143/2000 cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal şi art. 5 Cod penal.

Din probele administrate în dosar rezultă suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii aprilie 2012, inculpatul Evelin Banev Nicolov, având sprijinul unor persoane rămase neidentificate, a introdus pe teritoriul României în vederea vânzării cantitatea de 51,058 kg cocaină. Drogurile au fost apoi livrate altor persoane cu ajutorul inculpatului Radoslav Georgiev Atanasov şi al altor complici neidentificaţi.

2. Radoslav Georgiev-Atanasov, cetăţean bulgar, 43 ani, pentru complicitate la săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc, prev. art.48 C.p. rap. la art. 2 alin.1 şi 2 din Legea 143/2000 cu aplic. art. 5 C.p.

În fapt, față de inculpatul Radoslav Georgiev Atanasov există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii aprilie 2012, l-a ajutat pe inculpatul Evelin Banev Nicolov să transporte pe teritoriul României în vederea vânzării cantitatea de 51,058 kg cocaină care a fost livrată unor persoane.

Investigațiile au fost declanșate în data de 12.10.2011, ca urmare a sesizării din oficiu a Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog cu privire la săvârșirea infracțiunilor prev. de art. 2 alin. 1 şi 2 și art. 3 alin. 1, 2 din Legea nr. 143/2000 de către mai multe persoane, neidentificate la momentul sesizării, implicate în traficarea unor cantităţi mari de droguri de mare risc, respectiv cocaină, pe ruta America de Sud – România – ţări din Europa de Vest.

Pe numele celor doi inculpați, care se sustrăgeau urmăririi penale, au fost emise mandate europene de arestare preventivă în data de 05.02.2013.

Inculpatul Radoslav Georgiev Atanasov a fost predat temporar autorităţilor judiciare române de către autorităţile judiciare italiene, acesta fiind în executarea unei pedepse cu închisoarea, drept urmare, în data de 21.02.2014, Tribunalul Bucureşti a confirmat măsura arestării preventive a inculpatului şi a dispus executarea mandatului de arestare preventivă. Măsura arestării preventive a fost prelungită succesiv de către Tribunalul Bucureşti până la data de 19.07.2014, inclusiv.

În ceea ce-l priveşte pe inculpatul Evelin Banev Nicolov, s-au făcut demersuri pe lângă autorităţile judiciare bulgare pentru predarea temporară a acestuia, însă solicitarea a fost refuzată.

În sarcina celor doi inculpați s-au stabilit cheltuieli judiciare în cuantum de 100.000 de lei care, conform dispoziţiilor art. 275 C.p.p., vor fi suportate de inculpaţi în mod egal.

Dosarul a fost trimis spre competenta soluționare Tribunalului București.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button