Regele Charles al III-lea vine în România. Monarhul britanic este așteptat de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, apoi pleacă în Transilvania

02 iun. 2023
160 Afișari
Regele Charles al III-lea vine în România. Monarhul britanic este așteptat de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, apoi pleacă în Transilvania
Regele Charles al III-lea vine în România. Monarhul britanic este așteptat de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, apoi pleacă în Transilvania. FOTO: Facebook/ The Royal Family

Regele Charles al III-lea vine vineri, 2 iunie 2023, în România, la mai puțin de o lună de la încoronare. Aceasta este prima vizită a unui monarh britanic în țara noastră, fiind așteptat de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Mai apoi, suveranul urmează să plece la Viscri, Transilvania.

Regele Charles al III-lea vine în România

Președintele Klaus Iohannis îl întâmpină vineri, 2 iunie, pe regele Charles al III-lea, la Palatul Cotroceni din București. Ceremonia primirii oficiale are loc la ora 15:30. Potrivit Administrației Prezidențiale, programul este următorul:

  • Ceremonia primirii oficiale;
  • Fotografie oficială;
  • Convorbiri tête-à-tête;
  • Întâlnire cu autoritățile statului, reprezentanții societății civile și Corpul Diplomatic; Alocuțiune.

Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii la București a declarat pentru Agerpres că vizita suveranului în România are caracter privat. Oficialul a adăugat că monarhul britanic se întâlnește cu președintele Klaus Iohannis ca un gest de curtoazie.

Diplomatul a subliniat că este prima dată când un monarh al Regatului Unit vizitează România, dar de data aceasta este o vizită privată, iar caracterul privat va fi respectat.

Se împlinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, și va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prințul de Wales le-a avut în România.

Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu președintele, ca gest de curtoazie. După ce va fi fost la Cotroceni, restul vizitei va avea caracter privat.

Este cunoscut că are diverse proiecte în care s-a implicat de-a lungul anilor și vizitele private de obicei includ acest tip de demersuri și mă aștept să existe așa ceva, cu această ocazie, dar vor fi întâlniri private, a declarat Noble, pentru Agerpres.

Regele Charles al III-lea urmează să stea cinci zile în țara noastră. După întâlnirea cu președintele României, monarhul își va petrece următoarele zile în Transilvania, la Viscri.

Cookies