„Regalul de Gimnastică” aduce la București peste 1000 de sportivi din 33 de țări. Competițiile, programate în perioada 1 septembrie – 22 octombrie

29 aug. 2023
674 Afișari
„Regalul de Gimnastică” aduce la București peste 1000 de sportivi din 33 de țări. Competițiile, programate în perioada 1 septembrie - 22 octombrie
„Regalul de Gimnastică” aduce la București peste 1000 de sportivi din 33 de țări. Competițiile, programate în perioada 1 septembrie - 22 octombrie. Imagine simbol: Pexels

„Regalul de Gimnastică” este programat să aibă loc la București și este cel mai mare eveniment internațional sportiv din punct de vedere al complexității și competițiilor organizate de Federația de Gimnastică în România. Nicușor Dan a anunțat că evenimentul are loc în perioada 1 septembrie – 22 octombrie.

Peste 1000 de sportivi din 33 de țări vin la București pentru „Regalul de Gimnastică”

Nicușor Dan a anunțat marți, 29 august, că Bucureștiul găzduiește, în perioada 1 septembrie – 22 octombrie, evenimentul sportiv „Regalul de Gimnastică”.

Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan
Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Acest eveniment va aduce la București echipe de elită mondială, precum Spania, Canada, Israel, Austria, Franța, Germania, dar și sportivi medaliați europeni, balcanici, gimnaști consacrați și nu numai, spune primarul general al Capitalei.

Evenimentul „Regalul de Gimnastică” de la București va include „RomGym Trophy” la gimnastică artistică, masculin și feminin, Concursul Național de Gimnastică Acrobatică, Cupa Mondială de Gimnastică Aerobică, Campionatele Balcanice de Gimnastică Aerobică și Bucharest Gym for All Festival, potrivit HotNews.ro.

Nicușor Dan: Primăria Capitalei sprijină sportul

Primarul Capitalei a declarat că aceste competiții reprezintă o ocazie importantă pentru a evalua sportivii care vor compune echipa ce va participa la Campionatul Mondial de la Anvers, important pentru Jocurile Olimpice de la Paris din anul 2024.

Reafirm și cu această ocazie că Primăria Capitalei sprijină sportul, lucru care se observă în activitățile care s-au desfășurat până în prezent în București. Baschet 3×3, Campionatul European de Polo, L’Etape Romania by Tour de France sunt doar câteva dintre evenimentele care au transformat Bucureștiul într-o scenă a sportului, a spus Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Competițiile sportive vor avea loc la Sala Polivalentă din București.

Programul

  • 1-3 septembrie: „RomGym Trophy” la gimnastică artistică, masculin și feminin; În același timp cu acestă competiție, vor avea loc și Campionatul Național Individual Open și Campionatul Național al Reprezentativelor de Club.
  • 4 septembrie: Concurs Național de Gimnastică Acrobatică;
  • 13-15 octombrie: RomGym Trophy Aerobic World Cup;
  • 17-19 octombrie: Campionatele Balcanice de Gimnastică Aerobică pentru juniori;
  • 21-22 octombrie: Bucharest Gym for All Festival – Circul Metropolitan București.

Te-ar mai putea interesa și: “În Bucureștiul oriental, plantele au tupeu, ca oamenii”. De la Micul Paris, la Micul Stambul verde I Interviu cu peisagistul Nicolas Triboi

Cookies