Refugiații ucraineni pot merge gratuit cu trenul în România. Ministrul Transporturilor anunță garnituri suplimentare

01 mart. 2022
253 Afișari
Refugiații ucraineni pot merge gratuit cu trenul în România. Ministrul Transporturilor anunță garnituri suplimentare
Refugiații ucraineni pot merge gratuit cu trenul în România. Ministrul Transporturilor anunță garnituri suplimentare. Sursă foto: Facebook/ CFR Călători

Ministrul Transporturilor a anunțat marți că trenurile CFR Călători au fost suplimentate cu vagoane pentru a asigura călătorii gratuite pentru cetățenii din Ucraina care fug din calea războiului.

Refugiații ucraineni pot merge gratuit cu trenul în România

Ministrul Transporturilor a anunțat că CFR își oferă sprijinul pentru refugiații din Ucraina. Sorin Grindeanu spune că au fost suplimentate toate garniturile de tren care vin dinspre Suceava – cinci garnituri de tren vin zilnic.

Au fost adăugate vagoane pe aceste garnituri de tren. De asemenea, Sorin Grindeanu a declarat că:

„oamenii circulă gratuit în România și vor circula în continuare pe tot parcursul acestor evenimente pe care, sigur, cu toții cred că ni le dorim să fie cât mai scurte, iar pacea să revină în Ucraina”, a declarat Ministrul Transporturilor, potrivit antena3.ro.

Câte vagoane au fost adăugate:

  • pe distanţa Suceava – București și retur au fost introduse 10 -12 vagoane în plus, zilnic;
  • pe distanța Sighet – București au fost introduse 1 – 2 vagoane în plus.

Ce se întâmplă cu traficul de mărfuri

Totodată, Sorin Grindeanu a declarat că, în Portul Constanța, traficul de mărfuri a crescut.

Ministrul Transporturilor a explicat că, nu doar CFR face acest transport gratuit, ci întreaga instituție condusă de el:

„În Portul Constanța traficul cu mărfuri care venea pe Odessa și a fost schimbat pe Constanța, fiind situația în portul Odessa”, potrivit sursei citate.

Vorbim de aproximativ 6-7 mii de containere, zilnic, iar o parte dintre ele sunt destinate Republicii Moldova, pentru că și Republica Moldova făcea o mare parte din aprovizionare de la Odessa.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a creat un culoar special destinat transportului pentru containerele din portul Constanța la Vama Albița. Ministrul Transporturilor a subliniat că și acest tip de transport este scutit de taxele de drum, taxele de greutate și așa mai departe.

Cookies