ARHIVA B365

Refugiați rătăciți au ajuns în România. Când și-au dat seama, au început să plângă

Marţi seara, la limita teritoriului României cu Serbia au fost prinşi doi cetăţeni afgani. Cei doi au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră în apropiere de fâşia verde, în zona Beba Veche, locul din România unde se întâlnesc 3 graniţe: a României, a Serbiei şi a Ungariei.

Poliţiştii de frontieră timişeni i-au prins la câţiva metri de frontieră cu Serbia. Numai că au avut parte de o surpriză în momentul în care s-au apucat să-i ia la întrebări pe refugiaţi. Când afganii şi-au dat seama că au ajuns în România, au început să plângă.

Migranţii au fost preluaţi de poliţiştii de frontieră timişeni şi duşi la audieri. Şi în timpul acestora, cei doi fraţi au izbucnit în lacrimi şi le-au explicat poliţiştilor de frontieră că ei nu aveau de gând să ajungă în România, că s-au rătăcit şi credeau că sunt în Ungaria. Printre hohote de plâns, au cerut să fie returnaţi în Serbia.

„În 15 septembrie, la ora 16.45, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului de Poliţie de Frontieră Sânnicolau Mare au observat, în timp ce intenţionau să între ilegal în România, două persoane. S-a procedat la reţinerea acestora, iar în cadrul primelor cercetări s-a stabilit că sunt cetăţeni afgani. În cadrul primelor declaraţii, cei doi au precizat că s-au rătăcit pe teritoriul Serbiei şi că nu voiau să ajungă în România, fapt pentru care în acest moment sunt în procedura de readmisie”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mihaela Les, purtător de cuvânt Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Timiş.

Cei doi vor predaţi autorităţilor sârbe, în baza tratatului de readmisie, şi, cel mai probabil, odată ajunşi în ţară vecină, vor caută o altă cale de a intră în Ungaria. Sunt primii refugiaţi care pătrund în spaţiul românesc de la începutul exodului către Germania al imigranţilor, venind dinspre Grecia, pe ruta Macedonia-Serbia-Ungaria-Austria-Germania.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button