ARHIVA B365

Referendumul privind eutanasierea maidanezilor a fost anulat

Consiliul General al Municipiului București a decis, miercuri, în ședință de îndată, să anuleze organizarea referendumului privind eutansierea câinilor.

Consilierii generali din partea PPDD s-au retras din sală la momentul votării, ei lipsind și de la votarea propunerii referitoare la organizarea referendumului, săptămâna trecută. 

„Avem lege, referendumul a devenit inutil şi nu-şi mai are sensul în acest moment. Sperăm ca legea să fie promulgată cât mai repede. Nu înseamnă că nu facem nimic. Ne-am apucat sa îi adunam. Ca să-i linisteştesc şi pe iubitorii
de animale, să nu creadă că ne repezim în ei înainte de lege, de promulgarea ei, dar îi adunăm de pe străzi. Cred că asta e cel mai important”, a declarat Oprescu.

Întrebat unde va duce câinii strânşi de pe străzi, în condiţiile în care numărul acestora depăşeşte capacitatea adăposturilor existente, primarul general a precizat: „Nu mă băgaţi în această şaradă. Toata lumea vorbeşte de
faptul că primarii au avut lege să facă aşa ceva. Nu au avut lege. Legea este deasupra oricărei hotărâri. Adopţia este facilitată şi chiar îi invit pe iubitorii de animale să o facă. După această lege, abandonul se pedepseşte drastic. O să ne creăm şi noi o structură, dar important este identificarea, sterilizarea şi respectarea legii”, a specificat Oprescu. 

Primarul Capitalei a mai declarat că, începând de marți, a crescut semnificativ capacitatea de capturare a echipelor ce acţionează în teren și că va ţine la curent opinia publică în legătură cu demersurile făcute de primărie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button