Referendumul pe Legea Capitalei nu se modifică. Ședinţa CGMB a fost suspendată

de:
13 mai 2011
0 Afișari
Referendumul pe Legea Capitalei nu se modifică. Ședinţa CGMB a fost suspendată

Consilierii PDL, care deţin majoritatea în Consilul General, nu s-au prezentat vineri la şedinţa de îndată ce fusese convocată de primarul general, Sorin Oprescu, pentru modificarea hotărârii privind organizarea referendumului. La şedinţă au venit doar 22 din cei 55 de consilieri. Conform legii, în sală ar fi trebuit să fie prezenţi cel puţin 28 de consilieri pentru ca şedinţa să poate fi ţinută.

Călin Murg, preşedinte de şedinţă şi consilier general PDL a justificat absenţa colegilor prin data târzie la care a fost anunţată şedinţa. Astfel, primarul general, Sorin Oprescu, a convocat şedinţa de îndată CGMB, joi la ora 16.00, pentru a doua zi la ora 15.00. Călin Murg a spus însă că a fost prea târziu pentru ca membri PDL din consiliu să se poate prezenta. Consilierul a precizat însă că are în vederea organizarea unei noi şedinţe pe tema referendumului săptămâna viitoare, miercuri sau joi.

După suspendarea şedinţei, primarul general Sorin Oprescu a precizat şi el că CGMB va fi convocat, din nou, pentru săptămâna viitoare, însă îşi doreşte să aibă certitudinea că atunci va fi cvorum şi că, astfel, vor putea fi discutate şi supuse la vot propunerilor privind referendumul.

„Este păcat că grija faţă de banul public este uitată. O să convoc o nouă şedinţă când o să am şi certitudinea că se participă la şedinţă. Cu cele şapte întrebări care funcţionează acum şi care fac parte integrantă din hotărâre, este un fel de film de proşti pentru că nu poţi să te adreseze bucure;tenilor şi să îi întrebi de scaieţii de pe pereţi”, a declarat primarul general.

Conform hotărârii în vigoare a CGMB privind organizarea referendumului, propus de PDL, PRM şi PNG şi aprobată cu majoritate de voturi, bucureştenii ar fi trebuit să răspundă la 7 întrebări pe tema reorganizării administrative a Bucureştiului:
1. Sunteţi mulţumiţi de modul în care s-a dezvoltat Capitala?
2. Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi o singură administraţie?
3. Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi 7 administraţii?
4. Suntei mulţumiţi de curăţenia din Bucureşti?
5. Vă doriţi o arhitectură unitară in Bucureşti?
6. Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?
7. Sunteţi de acord ca Bucureştiul să fie condus de primarul general şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti?

Cookies