Referendum pentru interzicerea trotinetelor electrice în București, propune viceprimarul Bujduveanu. „Să decidă bucureștenii”

08 sept. 2023
342 Afișari
Referendum pentru interzicerea trotinetelor electrice în București, propune viceprimarul Bujduveanu.
Referendum pentru interzicerea trotinetelor electrice în București, propune viceprimarul Bujduveanu. "Să decidă bucureștenii". FOTO: Agerpres

Viceprimarul Capitalei spune că municipalitatea ar putea organiza un referendum, astfel încât cetățenii să decidă dacă vor interzicerea trotinetelor electrice pe străzile din București. Totodată, în acest sens, Stelian Bujduveanu a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu General.

Propunere făcută de Viceprimarul Capitalei: Referendum pentru interzicerea trotinetelor electrice în București

Bucureștenii trebuie să decidă: Cu sau fără trotinete electrice pe străzile din Capitală!, spune Stelian Bujduveanu într-o postare pe Facebook.

Bujduveanu spune că, în calitate de viceprimar general și de consilier PNL, a elaborat în urmă cu un an Regulamentul privind folosirea trotinetelor în București.

Regulamentul a urmat toți pașii legali, inclusiv dezbaterea publică și a fost propus și scos de trei ori de pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București.

„Am decis astfel că Bucureștiul nu mai poate aștepta”

Am decis astfel că Bucureștiul nu mai poate aștepta. Ne întoarcem la cea mai bună formă de democrație și îi întreb direct pe bucureșteni, prin referendum, dacă își doresc sau nu trotinete electrice în regim self-service pe străzile orașului, spune viceprimarul Capitalei.

Pentru costuri cât mai mici, Bujduveanu propune ca referendumul să fie organizat în același timp cu alegerile europarlamentare care vor avea loc duminică, la data de 9 iunie 2024.

Viceprimarul Capitalei îi invită pe consilierii generali, indiferent de partidul din care fac parte, să semneze și să susțină demersul.

Începând de astăzi propunerea de referendum și lista pentru semnături sunt disponibile la Cabinetul meu din cadrul Primăriei Capitalei – Bd. Regina Elisabeta, nr. 47.

Sursa foto: Facebook/ Stelian Bujduveanu
Sursa foto: Facebook/ Stelian Bujduveanu

În 2022, pe străzile din București și din alte orașe din țară s-au produs peste 1250 de accidente, ușoare și grave. Polițiștii transmit că 9 din 10 astfel de accidente au loc din vina conducătorilor trotinetelor. Din cele peste 1250 de accidente cu trotinete din 2022, 155 accidente au fost grave și s-au soldat cu moartea a 8 oameni, cu rănirea gravă a 131 și rănirea ușoară a altor 5 oameni.

Cookies