Referendum pentru demiterea lui Nicușor Dan. Zeci de mii de bucureșteni au semnat deja! De câți oameni este nevoie

31 oct. 2021
688 Afișari
Referendum pentru demiterea lui Nicușor Dan. Zeci de mii de bucureșteni au semnat deja! De câți oameni este nevoie

O strângere de semnături pentru realizarea unui referendum privind demiterea lui Nicușor Dan este în desfășurare. Zeci de mii de bucureșteni au semnat deja, însă este nevoie ca 450.000 de oameni să semneze pentru a putea fi demarat acest proces democratic.

Un referendum pentru demiterea primarului Nicușor Dan continuă încet, dar sigur. În vreo jumătate de an au fost strânse peste 56.000 de semnături din totall de 450.000 necesare pentru demararea procesului legislativ.

Referendum pentru demiterea lui Nicușor Dan

Membri Partidului Umanist continuă strângerea de semnături pentru demiterea primarului general al Bucureștiului. După cum arată și sondajele recente, încrederea bucureştenilor în noul edil continuă să scadă și nemulțumirile se tot adună, mai ales în prag de iarnă. Mulți se tem că vor îngheţa de frig în apartamente și anul acesta.

Peste 56.000 de bucureşteni au semnat pentru demiterea primarului general

Strângerea de semnături a început din vară, iar până acum au fost strânse peste 56.000 semnături de la bucureştenii care vor demiterea primarului general și noi alegeri locale în oraș. Totul a fost realizat în cadrul unei campanii demarate de Partidul Umanist (PPU-SL).

„Aceşti oameni trăiesc în momentul de faţă un calvar. Sunt copii, sunt oameni în vârstă care, noaptea, dorm cu căciulă şi cu două-trei plapume pe ei. Trebuie să ne gândim că mâine am putea fi noi în locul acestor oameni sau am putea fi în situaţii similare şi să vedem că primarul general al Capitalei efectiv ne abandonează”, a a anunțat Ramona Ioana Bruynseels, vicepreşedinte al PPU-SL, unul dintre coordonatorii strângerii de semnături.

Oamenii sunt nemulțumiți de modul în care edilul general administrează Capitala în primele luni de mandat. S-a făcut deja un an de când a fost ales în fruntea capitalei.

„Nu se îngrijeşte de oameni, de condiţiile oamenilor foarte grele. Nu dă nimic pentru încălzire”, spunea o femeie care a semnat împotriva primarului.

Totuși, până la organizarea unui astfel de eveniment de referendum este cale lungă. În primul rând, doar pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului general sunt necesare 450.000 de semnături. Apoi, 50% plus 1 din oamenii veniți la vot trebuie să fie de acord cu demiterea primarului. Până acum umaniştii au reuşit să ajungă la 56.000 de semnături, adica o zecime din necesar.

Cookies