REFERENDUM GRECIA- Măsurile propuse de UE și FMI, RESPINSE. Ministrul de Finanţe A DEMISIONAT

de:
05 iul. 2015
0 Afișari
REFERENDUM GRECIA- Măsurile propuse de UE și FMI, RESPINSE. Ministrul de Finanţe A DEMISIONAT

 Luni dimineaţă, ministrul grec de Finanţe a demisionat. „La scurt timp după anunțarea rezultatelor referendumului, am fost informat despre o anumită preferință a anumitor membri ai Eurogrupului și a unor „parteneri” asociați (…) față de „absența” mea la reuniuni, o idee pe care primul ministru (Alexis Tsipras, n.r.) o consideră potențial utilă pentru obținerea unui acord. Din acest motiv, părăsesc Ministerul de Finanțe astăzi’, a scris Yanis Varoufakis, pe blogul său.

Secțiile de vot s-au închis la ora 19.00.

Peste opt milioane de greci sunt chemaţi la urne pentru a se pronunţa clar în favoarea sau împotriva condiţiilor propuse de creditorii internaţionali pentru continuarea programului de asistenţă financiară. Preşedintele Greciei, Prokopis Pavlopoulos, a lansat un apel la unitate în societatea greacă indiferent de rezultatul referendumului pe tema situaţiei economice.

Guvernul Greciei a elaborat un plan secret de securitate care prevede mobilizarea armatei în principalele oraşe, începând de duminică seară, dacă se vor înregistra violenţe după sfârşitul referendumului pe tema măsurilor de austeritate.

Potrivit publicaţiei Sunday Times, planul secret – Nemesis – prevede mobilizarea unor patrule militare pe străzile marilor oraşe începând de duminică de la ora 19.00, când se va încheia referendumul pe tema situaţiei economice.

Armata Greciei evită de mult timp să se implice în politică, astfel că mobilizarea militarilor pentru menţinerea ordinii este o situaţie extrem de sensibilă într-o ţară în care au avut loc, de-a lungul timpului, numeroase lovituri de stat militare.

În afară de militari, 2.000 de agenţi de poliţie au primit ordinul de a proteja sediile marilor bănci din Atena şi Salonic, în contextul stării de nervozitate a cetăţenilor, care au limite la extragerea banilor de la bancomate.

REFERENDUM GRECIA, REZULTAT

Cookies