Referendum cu 7 întrebări pe 19 iunie în Bucureşti. VEZI CARE SUNT ACESTEA

de:
13 apr. 2011
1 afișări
Referendum cu 7 întrebări pe 19 iunie în Bucureşti. VEZI CARE SUNT ACESTEA

Consilierii generali au votat miercuri seară pentru un referendum cu 7 întrebări. Propunerea iniţială a primarului general, Sorin Oprescu, a fost ca referendumul să fie organizat pe 29 mai şi să conţină o singură întrebare, respectiv „Sunteţi de acord cu centralizarea administrativă a Municipiului Bucureşti, prin transferul de atribuţii de la primăriile de sector către Consiliul General al Municipiului Bucureşti?”. Consilierii PDL, PRM şi PNG-CD nu au fost însă de acord cu această variantă şi au propus un amendament care prevedea 7 întrebări. Cum democrat-liberalii şi colegii de la PRM şi PNG-CD au majoritate în Consiliul General amendamentul a fost aprobat. Astfel, pe 19 iunie bucureştenii vor trebui să răspundă la următoarele întrebări:

1. Sunteţi mulţumiţi de modul în care s-a dezvoltat Capitala?
2. Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi o singură administraţie?
3. Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi 7 administraţii?
4. Suntei mulţumiţi de curăţenia din Bucureşti?
5. Vă doriţi o arhitectură unitară in Bucureşti?
6. Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?
7. Sunteţi de acord ca Bucureştiul să fie condus de primarul general şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti?

Oprescu despre amendamentul PDL: Puterea de multe ori tâmpeşte

Primarul general, Sorin Oprescu, a spus că întrebările „sunt multe şi sunt aiurea”. „La întrebarea , dacă bucureşteanul spune da sau nu, care e relevanţa?”, a spus primarul general după şedinţa în care a fost aprobat proiectul privind organizarea referendumului.

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a spus că există pericolul ca Legea Capitalei nici să nu mai fie propusă în Parlament şi atunci acest referendum să u mai fie relevant.

Cookies