WIGLER A FOST ARESTAT. Consilierul primea mită în Primărie. Autorizaţie, semnată de primarul Oprescu

de:
04 iun. 2015
0 Afișari
WIGLER A FOST ARESTAT. Consilierul primea mită în Primărie. Autorizaţie, semnată de primarul Oprescu

Magistrații de la Tribunalul București au dispus joi seara ARESTAREA PREVENTIVĂ PENTRU 30 DE ZILE a consilierului SOLOMON WIGLER.

Citește și Care este sensul giratoriu pentru care a încasat mită consilierul lui Oprescu. Kaufland, beneficiar

Solomon Wigler, consilier al primarului Capitalei, ar fi primit de la un om de afaceri o transa de 50.000 euro chiar in biroul sau, situat la etajul 14 din cladirea Primariei Generale, iar la cateva zile dupa ce a fost aprobat un PUZ pentru care el a promis ca intervine, o suma similara, se arata in referatul procurorilor DNA prin care cer arestarea preventiva a acestuia, citat de Hotnews.ro.

Potrivit documentului, pentru interventiile sale pe langa functionari din cadrul aparatului administrativ al primarului in vederea initierii proiectului de hotarare, respectiv pentru interventiile pe langa consilieri din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Solomon Wigler i-a pretins omului de afaceri 100.000 euro in doua transe: 50.000 euro inainte de votarea hotararii si 50.000 euro dupa votarea acesteia.

In ceea ce priveste obtinerea autorizatiei de constructie a unui sens giratoriu pentru un supermarket, situat la intersectia a doua bulevarde, sustin procurorii, omului de afaceri i s-a pretins in prima faza de catre Solomon Wigler o suma de bani neprecizata care urma a fi remisa in mod camuflat, sub forma contravalorii unui contract de executie a lucrarii pentru realizarea sensului giratoriu.

In acest sens, conform referatului, el a indicat SC Eurotrading Construct 98 SRL drept societatea prin intermediul careia urma a fi remisa suma de bani, punandu-l in legatura la 11 decembrie 2012 pe omul de afaceri cu un angajat al acestei firme, un inginer.

In document se arata ca, astfel, a fost incheiat cu SC Eurotrading Construct 98 SRL contractul de executie lucrari in valoare de 350.000 euro, contract ce avea drept obiect inclusiv obtinerea autorizatiei de construire, fiind achitata acestei societati 30% din valoarea contractului.

Procurorii au retinut ca, intrucat pana in luna septembrie 2013 firma nu a obtinut autorizatia de construire si nici nu a edificat constructia, omul de afaceri l-a contactat pe Wigler, care a pretins in plus suma de 25.000 euro.

Ulterior, el ar fi precizat ca nu se poate obtine in mod legal o autorizatie de genul acela si ca va interveni pe langa primarul Oprescu pentru obtinerea unei autorizatii speciale, context in care a pretins inca o data 25.000 euro.

La 25 octombrie 2013 a fost eliberata de catre Primaria Municipiului Bucuresti autorizatia de construire numarul 348, ce poarta semnatura primarului Sorin Oprescu, se mai spune in document.

Ulterior semnarii procesului-verbal de receptie a lucrarii, la 14 noiembrie 2013, omul de afaceri a remis personal lui Wigler 25.000 euro in biroul acestuia de la etajul 14 al cladirii Primariei Municipiului Bucuresti.

Directia Nationala Anticoruptie a sustinut ca Solomon Wigler, in calitate de consilier personal al primarului Capitalei, a primit, in mai multe transe, 204.000 euro de la un om de afaceri pentru a interveni in vederea initierii si votarii unor proiecte de hotarari.

Potrivit unui comunicat al DNA Solomon Wigler a fost retinut de procurori pentru trafic de influenta, in forma continuata (5 acte materiale), si va fi prezentat joi la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

‘In perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, inculpatul Wigler Solmon, in calitate de consilier personal al primarului municipiului Bucuresti, a pretins in mai multe randuri suma totala de 230.000 euro si a primit in mai multe transe suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denuntator) pentru a interveni pe langa functionari din aparatul administrativ al primarului general al municipiului Bucuresti si consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, lasand sa se creada ca are influenta asupra acestora in vederea initierii si votarii unor proiecte de hotarari’, se arata in comunicat.

DNA precizeaza ca aceste hotarari vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare edificarii a trei supermarketuri pe raza municipiului Bucuresti si acceptarea unei donatii de catre Primaria Capitalei.

Conform indiciilor oferite de DNA, se pare că Wigler a cerut mită pentru construirea unor supermarketuri KAUFLAND de către S.C. Alpha Property Development S.R.L. și acceptarea unei donații de teren pe care Primăria să construiască un drum, tot de la KAUFLAND, prin intermediul S.C. Alpha Property Development S.R.L.. Sorin Oprescu l-a suspendat din funcție pe consilierul personal Solomon Wigler, joi.  

Cookies