ARHIVA B365

REFERAT DIICOT. Cum s-a folosit Liviu Luca de banii PSV pentru a construi „Conacul Luca”

Banii PSV Company au fost folosiţi de omul de afaceri Liviu Luca pentru numeroase construcţii, pe un teren de peste 30.000 de metri pătraţi, ansamblul având denumirea în actele ridicate de anchetatorii DIICOT de „Conacul Luca”, iar între structurile imobile se numără şi o piscină acoperită de 60 de metri pătraţi, spun surse judiciare pentru News.ro.

Astfel, „în referatul …întocmit de arhitect Barthon Ştefan Emil Adrian, se face referire la „Ansamblul Luca (conac familie Luca)”, în memoriul de arhitectură privind Obiectul de investiţie Construcţie imobile noi, se arată că acesta priveşte „Conac familia Luca, locuinţă S+P+E şi anexă gospodărie”, memoriul fiind întocmit de arhitect Raluca Buzdugan, în proiectul întocmit de Vlad Simionescu & Asociaţii Arhitecţi, se arată că acesta priveşte „Ansamblul Luca””, se arată în actele anchetatorilor.

Ansamblul este format din trei corpuri de clădire (corp A pe parter, corp B şi C pe subsol, parter şi etaj) cu destinaţia de locuinţă unifamilială. se mai arată în documentele construcţiei, citate de anchetatori.

Sursele citate au mai precizat că, în 10 aprilie 2003, a fost emisă de Primăria Comunei Păuleşti, judeţul Prahova, urmare cererii lui Liviu Luca, autorizaţia pentru executarea lucrărilor pentru „Conac – compus din locuinţă Sp+P+E, anexe gospodăreşti, piscină acoperiă, fosă septică, împrejmuire teren şi racord utilităţi”. Trei ani mai târziu, a fost emisă, ca urmare a cererii adresată de Lidia Cristina Luca, mama lui Liviu Luca, autorizaţia pentru „locuinţă lemn (P), alei, spaţiu parcare şi utilităţi pentru terenul situat în sat Păuleşti, comuna Păuleşti, jud. Prahova„.

Potrivit procurorilor, în iunie 2004, pentru a ascunde sursa banilor necesari pentru construcţia acestui ansamblu de locuinţe, şi cine este în realitate adevăratul beneficiar, lucrarea este predată societăţii Professional Corpconsult SA, care doreşte să-şi construiască un sediu social pentru sine în localitatea Păuleşti, pe amplasamentul unde Luca dorea să-şi construiască ansamblul de locuinţe, iar construcţia a fost finalizată în luna mai 2009.

Ulterior, ansamblul de locuinţe este vândut de către Profesional Corpconsult părinţilor lui Liviu Luca, respectiv Victor Luca şi Lidia Luca, după care aceştia îl donează nepoatelor lui Liviu Luca, respectiv două minore, imobilul revenind astfel în folosinţa lui Liviu Luca. În prezent acesta locuieşte în imobil, împreună cu soţia sa şi cu familia fiicei sale, Roxana Dumitrache.

Liviu Luca, fost lider al Sindicatului din Petrom, a fost reţinut, luni seară, de DIICOT Ploieşti, pentru instigare la delapidare, spălare de bani şi constituire de grup infracţional.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2005-2009, Liviu Luca a iniţiat şi constituit împreună cu mai multe persoane un grup infracţional organizat care a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA), iar ulterior utilizarea sumelor de bani însuşite fraudulos, pentru construirea unui ansamblu de locuinţe în comuna Păuleşti, judeţul Prahova, al cărui „adevărat beneficiar a fost suspectul mai sus menţionat”.

„În urma cercetărilor făcute în cauză s-a stabilit că în perioada 21 iulie 2005 – 6 martie 2009, SC PSV Company SA a virat în mod nelegal către SC Edilconst SA, în interesul suspectului Liviu Luca, suma de 14.589.389,82 lei reprezentând lucrări de construcţii executate la Ansamblu sediu social şi anexe SC Profesional Corpconsult SA – Păuleşti, prin aceste activităţi frauduloase SC PSD Company SA (fostă SC Petromservice SA), fiind prejudiciată cu suma de 14.589.389,82 lei, se arată într-un comunicat al DIICOT.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button