ȘTIRI

Refacerea Sperantei – Concert Umanitar

Visele si sperantele a mii de japonezi au fost distruse o data cu catastrofele naturale din acest an, ecoul dezastrelor rasunând si astazi. În virtutea principiilor pe care de-a lungul vremii le-a protejat, implicare sociala, empatie, omenie, Radio România doreste sa ofere o mâna de ajutor, prin organizarea concertului umanitar „Refacerea sperantei„, dedicat copiilor niponi, cei mai afectati de aceasta tragedie.

Evenimentul va reuni trei dintre formatiile muzicale ale radioului public: Orchestra Nationala Radio, Corul Academic Radio si Corul de Copii Radio. Pentru aceeasi cauza nobila, pianistul Dan Grigore va interpreta, alaturi de orchestra condusa de dirijorul Horia Andreescu, Concertul nr. 5 în mi bemol major pentru pian si orchestra, op. 73 „Imperialul” de Ludwig van Beethoven, o opera plina de emotie si lirism.

Programul serii mai cuprinde „Oseneasca” de Mihai Moldovan, „Canti prophani” de Sabin Pautza, Poemul „Vltava” de Bedrich Smetana si „Dansurile polovtiene” din opera „Cneazul Igor” de Alexander P. Borodin.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button