Refacerea Parcului Grozăvești a căzut în CGMB, pentru a doua oară consecutiv, întrucât consilierii PSD s-au abținut la vot

11 nov. 2022
400 Afișari
Refacerea Parcului Grozăvești a căzut în CGMB, pentru a doua oară consecutiv, întrucât consilierii PSD s-au abținut la vot

Proiectul pentru Parcul Grozăvești nu a întrunit numărul suficient de voturi de două treimi, după ce consilierii PSD s-au abținut la vot. Este a doua ședință consecutivă a CGMB în care proiectul cade la vot în lipsa susținerii PSD.

Proiectul supus votului CGMB presupunea doar transmiterea unui cereri din partea Municipiului București către Guvernul României pentru emiterea unei hotărâri care să treacă acest teren de un hectar din Parcul Grozăvești din domeniul public al statului în domeniul public al Municipiului București având în vedere că actualul administrator, S.R.I., instituție publică a statului, nu mai are nevoie de el pentru un spital al S.R.I deoarece a decis că îl va construi în localitatea Balotești.

PSD a invocat, la motivarea abținerii, că nu este cunoscută suma ce se va aloca de către sectorul 6 pentru realizarea parcului.

Consilierul general Nicorel Nicorescu (USR) consideră motivația PSD un subterfugiu.

”Motivația PSD pentru abținerea de la VOT este o dovadă clară de rea credință”, spune acesta.

”Menționez că o astfel de sumă reiese doar în urma unui Studiu de Fezabilitate iar acesta nu se poate face pentru un teren care încă nu a intrat în posesia Municipiului București.

Deci practic consilierii PSD împiedica transmiterea unei cereri către Guvern, atât de mult le pasă (deloc) de aer curat, spații verzi reîntregite de care avem mare nevoie în tot Bucureștiul, zone noi de relaxare.”, mai acuză consilierul USR.

Un teren de peste 11.000 metri pătrați din zona Bd. Doina Cornea (ex-Vasile Milea), sectorul 6, de vizavi de Universitatea Politehnică, stă neamenajat în București pentru că este blocat într-un proiectul SRI care oricum nu se va mai realiza.

Pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din această săptămână s-a aflat pentru a doua oară proiectul de hotărâre prin care acest for solicita Guvernului transmiterea terenului către administraţia locală şi declararea acestuia bun de interes public local.

Propunerea de realizare a unui parc pe acel teren a fost formulată de administraţia lui Ciucu, ca urmare a numeroaselor solicitări primite din partea locuitorilor zonei Grozăveşti care nu au în cartier zone de relaxare şi recreere.

Îți recomandăm și:

Cookies