Reduce Nivelul de Stres cu Ajutorul Coloratului (P)

22 dec. 2021
34 Afișari
Reduce Nivelul de Stres cu Ajutorul Coloratului (P)
Reduce Nivelul de Stres cu Ajutorul Coloratului

În urmă cu ceva timp, coloratul putea fi considerat o activitate destinată exclusiv celor mici, benefică pentru o dezvoltare intelectuală adecvată, care să preîntâmpine sarcinile pe care urmează să le îndeplinească la școală. Totuși, în urma ultimelor studii, specialiștii interesați de subiect au descoperit că această activitate are multe alte beneficii asupra psihicului uman. Efectele pozitive nu se reflectă însă exclusiv asupra copiilor, ci pot fi extinse inclusiv la alte grupe de vârstă, precum adolescenții sau chiar adulții.

În ultimul timp au apărut tot mai multe produse în acest sens, precum cărțile de colorat pentru adulți sau agendele care îmbină partea practică, de notare a sarcinilor legate de muncă cu destinderea prin colorat, datorită micilor imagini pe care le ascund între coperți. Astfel, coloratul evoluează de la o activitate plăcută și amuzantă în ceva mult mai complex, capabil să îndeplinească multe alte funcții și să susțină restul activităților umane. De aceea, nu este de mirare că această activitate atrage tot mai multe persoane din întreaga lume și a devenit din ce în ce mai populară. Pentru a înțelege pe deplin beneficiile și dacă această activitate ar fi potrivită pentru dumneavoastră este bine să o asociați cu efectele concrete, pe care să le analizați informându-vă corespunzător. Mai jos veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie.

Care sunt beneficiile coloratului asupra psihicului uman?

Coloratul este în primul rând genul de activitate care relaxează și ajută la îmbunătățirea stării de spirit. Colorând doar pentru câteva minute vă puteți detașa pentru o scurtă perioadă de sarcinile pe care le aveți de îndeplinit și vă puteți elibera astfel de stresul cotidian, care afectează din ce în ce mai mulți adulți și adolescenți, ducând în timp la probleme mult mai grave. Prin urmare, eliminând stresul, vă veți simți mai fericiți și veți căpăta o atitudine mult mai pozitivă asupra tot ce se întâmplă.

În aceeași măsură, îmbunătățirea calității vieții prin eliminarea stresului va duce la un somn mai odihnitor, care vă va ajuta să aveți mereu bateriile încărcate pentru următoarea zi, fie că este vorba de muncă, școală sau o zi liberă de care doriți să profitați la maxim.

De asemenea, tocmai pentru că este o activitate atât de relaxantă, care captează atenția, activitatea de a colora la adulți este indicată și pentru a depăși anumite evenimente traumatice, care l-au marcat într-un anumit fel pe cel implicat.

Ce arată cercetările despre impactul coloratului asupra reducerii stresului?

Pentru că este o activitate destul de nouă pentru adulți, cercetările în acest domeniu sunt încă la început și mai este nevoie de ceva timp pentru a obține date mai concrete. Până în prezent. Specialistii s-au axat pe un anume tip de imagine care este colorată, cea de tip mandala.

Mandala este un design de formă circulară cel mai adesea, originar din India, care are o puternică semnificație spirituală și este adesea folosită în împodobirea clădirilor de cult. Unul dintre cei mai cunoscuți psihologi care s-a ocupat de studiul acestor forme și le-a implementat în tratamentul pacienților săi a fost Carl Jung. Concluzia sa a fost că prin colorarea unui design de tip mandala, cel care realizează această activitate intră într-o stare de meditație, care îl ajută să scape de stres și să se desprindă de sentimentele de anxietate.

Cum puteți implementa această activitate – coloratul?

Pentru a vă putea bucura la maxim de efectele pozitive ale practicării acestei activități, trebuie să o pregătiți în prealabil și să va asigurați că aveți la dispoziție tot ceea ce este necesar. În primul rând trebuie să alegeți imaginea pe care doriți să o colorați. Aveți la dispoziție atât varianta achiziționării unei cărți de colorat, de care sa vă puteți bucura mai mult timp sau de ce nu să printați anumite designuri care vă plac pe care le puteți găsi online. Cele mai indicate sunt cele de tip mandala deoarece au fost cele mai studiate până acum. Totuși, nu trebuie să vă limitați și puteți experimenta cu multe alte forme și design-uri. Important este să vă atraga respectiva imagine și să vă facă plăcere să o colorați.

De asemenea, pentru un rezultat final satisfăcător nu trebuie să ignorați importanța materialelor utilizate pentru a colora. Cele mai îndrăgite opțiuni sunt creioanele colorate sau textmarkere și highlightere STABILO BOSS. Spre deosebire de creioane, produsele tip textmarker sunt mai comod de folosit, deoarece nu necesită să apăsați și vor oferi un rezultat final mult mai plăcut din punct de vedere vizual. Asigurându-vă o gamă destul de largă de culori, vă veți putea bucura din plin de activitatea care ar putea deveni noul dumneavoastră hobby.

Deși stresul nu va putea fi eliminat cu totul din viața omului secolului al XXI-lea, din fericire există alternative care să lupte cu aceste dificultăți și să ne readucă pofta de viață și entuziasmul pentru lucrurile mărunte!

Sursă foto: shopify.com

Cookies