Redevenţa pentru cabinetele medicale din Capitală, majorată de 50 de ori

de:
29 sept. 2011
3 afișări
Redevenţa pentru cabinetele medicale din Capitală, majorată de 50 de ori

De la un euro/metru pătrat/an, redevenţa va creşte până la sume cuprinse între 26 şi 89 de euro/metru pătrat/an, în funcţie de zona în care se află cabinetul. Iniţial taxa de concesionare a fost stabilită prin Hotărârea de Guvern nr. 884/2004. Astfel, pentru primii cinci, redevenţa a fost de un euro/metru pătrat/an, iar ulterior acestei perioade „nivelul minim al redevenţei se va stabili pornind de la preţul pieţei, sub care redevenţa nu poate fi acceptată”.

Potrivit municipalităţii, nivelul noilor redevenţe a fost stabilit în baza rapoartelor de evaluare întocmite de experţi atestaţi.

Medicii au afirmat, încă de la primele majorări ale redevenţei, că vor avea de plătit sume enorme şi că, în aceste condiţii, vor fi nevoiţi să pună lacătul pe uşa cabinetelor.

81 de cabinete medicale se află în domeniul privat al Municipiului Bucureşti.

Medicii îşi pot cumpăra cabinetele medicale

Tot în şedinţa de miercuri, CGMB a aprobat un proiect de hotărâre care va permite vânzarea în rate a cabinetelor medicale către ocupanţii actuali ai acestora. Preţul cabinetelor va fi stabilit de către evaluatori în funcţie de suprafaţă, locaţie şi starea imobilelor.

Medicii vor plăti cabinetele medicale în rate, în baza unui credit pe 15 ani. Cine nu îşi permite va plăti în continuare redevenţă.

Cookies