Redeschiderea școlilor se discută acum. Iohannis, Arafat, Voiculescu – toată lumea promite să-și facă temele

02 feb. 2021
51 afișări
Redeschiderea școlilor se discută acum. Iohannis, Arafat, Voiculescu - toată lumea promite să-și facă temele

Redeschiderea școlilor este discutată astăzi de autorități în cadrul unei întâlniri care va avea loc, la ora 15, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis, președintele României, a chemat, marți, la discuții, începând cu ora 15:00, pe premierul Florin Cîțu, dar și oficiali din Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne. În cadrul ședinței de la Palatul Cotroceni se va discuta despre redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, 2 februarie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că interesul pentru redeschiderea şcolilor cu prezenţă fizică se păstrează, iar ministerul susţine testarea elevilor, dar nu are competenţe în domeniu şi există doar 113 medici şcolari şi 268 de asistenţi medicali.

Scenarii pentru redeschiderea școlilor în data de 8 februarie

Pe masa de lucru a autorităților există trei scenarii pentru redeschiderea școlilor.

  • Primul, scenariul verde, cel mai optimist, prevede redeschiderea școlilor în toate localitățile în care există puține cazuri de infectare cu virusul SARS Cov-2.
  • Al doilea, cel galben, prevăzut pentru localitățile unde sunt mai multe cazuri de infectare, spune că merg în continuare la unitățile de învățământ, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.
  • Cel de-al treilea scenariu, cel roșu, prevede ca doar copiii de grădiniță și din ciclul primar să mai meargă la grădiniță sau la școală.

Incidența în cele trei scenarii

  • scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori
  • scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori
  • scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori

Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge pe sistemul on-line.

 

Cookies