„Redăm orașul cetățenilor”, spune viceprimarul Capitalei. Care sunt pașii pentru un București sustenabil

21 sept. 2022
2250 Afișari
„Redăm orașul cetățenilor”, spune viceprimarul Capitalei. Care sunt pașii pentru un București sustenabil
„Redăm orașul cetățenilor”, spune viceprimarul Capitalei. Care sunt pașii pentru un București sustenabil. Sursa foto: Facebook/ Stelian Bujduveanu

Viceprimarul Capitalei a declarat că „Oraşul acesta se sufocă zi de zi, iar strategia cea mai simplă este să redăm oraşul cetăţenilor”. Stelian Bujduvanu susține că o comunitate nu se poate dezvolta fără mobilitate și spune care sunt pașii pentru un București sustenabil.

Pașii pentru un București sustenabil

„Fără mobilitate, nu poți genera dezvoltare într-o comunitate, nu poți avea un oraș sustenabil”, spune viceprimarul Capitalei într-o postare pe Facebook.

Pornind de la această realitate, Stelian Bujduveanu spune care sunt pașii pe care Municipalitatea îi face pentru un București sustenabil:

  • Investiție în transportul public și crearea priorității pentru acest tip de transport,
  • Municipalitatea îi încurajează pe oameni să folosească mijloace alternative de deplasare, iar în acest sens a fost creat un regulament pentru utilizarea trotinetelor și bicicletelor în București,
  • Șoferii sunt descurajați să parcheze mașinile pe trotuare, iar zonele pietonale sunt extinse.

Acești pași au început deja, din centrul Capitalei către periferie.

Viceprimarul Capitalei: „redăm orașul cetățenilor”

Viceprimarul Capitalei a declarat, marți, în cadrul conferinței „Oraşul la scară umană – Manifest pentru mobilitate urbană sustenabilă” că, trebuie ameliorată calitatea transportului în comun din București.

„Oraşul acesta se sufocă zi de zi, iar strategia cea mai simplă este să redăm oraşul cetăţenilor, să încurajăm folosirea transportului în comun, iar maşinile să stea în parcări, acolo unde le este locul. (…) Transportul public trebuie să fie îmbunătăţit. (…) Nu avem o calitate ridicată a transportului în comun, dar ne dorim să ajungem acolo prin achiziţia de tramvaie noi, troleibuze noi, autobuze noi electrice. Acolo vom ajunge în următorii ani, dar acest pas trebuie să fie făcut împreună cu eliberarea trotuarelor”, a transmis Stelian Bujduveanu, potrivit Agerpres.

La conferință a fost prezent și Primarul Sectorului 2, care a atras atenția și a declarat că mobilitatea nu se referă doar la deplasarea cu mașina. Radu Mihaiu a explicat că mobilitatea înseamnă mers pe jos și „foarte mult transport alternativ, mers cu bicicleta”. De asemenea, edilul a vorbit și despre importanța sistematizării străzilor.

Primarul Sectorului 6 a declarat că nu se pot face investiții și în transportul în comun și în transportul alternativ:

„Dacă te apuci să faci şi supralărgiri, şi poduri, şi pasaje şi penetraţii şi investeşti şi în transportul în comun şi în transportul alternativ nu o să-ţi ajungă banii. (…) Ori o faci pe una, ori o faci pe alta”, a declarat Ciprian Ciucu.

Cookies