Red Bull Soapbox Race, 14 septembrie, pentru prima dată în România, pe Calea 13 Septembrie

de:
11 sept. 2014
0 Afișari
Red Bull Soapbox Race, 14 septembrie, pentru prima dată în România, pe Calea 13 Septembrie

Red Bull Soapbox Race. Duminica, 14 septembrie, incepand cu ora 13.00, Calea 13 Septembrie din Bucuresti va deveni circuit de curse pentru cei mai tari bolizi nemotorizati din Romania. Cu aceasta ocazie, se impune restrictionarea temporara a traficului rutier din zona, dupa cum urmeaza:

– Calea 13 Septembrie, pe ambele sensuri de circulatie intre Piata Arsenalului si Bulevardul Libertatii, intre orele 00:00 si 22:00.

– Strada Uranus intre Strada Sirenelor si Calea 13 Septembrie, intre orele 00:00 si 22:00.

– Bulevardul Libertatii intre Rond Cosbuc si Piata Constitutiei (bretea Parchet General) pe ambele sensuri de circulatie, precum si pe Bulevardul Libertatii intre bulevardul Natiunile Unite si Piata Constitutiei, sensul spre Rond Cosbuc, intre
orele 07:00 si 19:00.

Vezi aici: HARTA CU RUTELE OCOLITOARE

Red Bull Soapbox Race. Echipe din 19 orase se vor alinia la start si ne vor demonstra nu numai ca romanii sunt creativi, dar si ca au simtul umorului. Pe traseu, o vor lua la vale Casa Poporului sau „Casa tuturor pe roti”, asa cum au numit-o Liviu, Alexandru si Cosmin, Porcul „Ghita”, chiar daca mai este pana la Craciun, „Cotet-OO-Mobilul”, o adevarata ferma pe roti, „Militia”, masina condusa de Gogu, Patraulea, Trandafir si tovarasul Capitan, „Una cu de toate”, asa cum le place romanilor saorma, „Melcul Turbo”, „TepesMobilul” sau „Wife Mobilul”, iar lista poate continua.

Echipele vor trebui sa impresioneze juriul format din Ana Maria Branza, Mirela Bucovicean (Molecule F), Victor Nemes (fost pilot de raliu), Teo (comediant la Club 99 si „barbos” la Sector 7) si Robert Kovacs (atlet Red Bull/student la Facultatea
de Mecatronica si Robotica). Ei vor acorda note pentru design si executie in constructie, foarte important fiind desing-ul masinii de concurs, tehnica de constructie si imbinarea diverselor subansamble, precum si calitatea finisajelor. Pe
aceeasi treapta se afla si creativitatea si spectacolul. Membrii juriului vor nota momentul de prezentare al masinii de concurs si echipajului. Si ultimul, dar nu cel din urma, este timpul cu care bolidul artizanal parcurge traseul.

Red Bull Soapbox Race.  La eveniment vor fi prezenti si Pavel Bartos, Marius Onuc si Berti Panaiot, care vor intretine atmosfera si vor da detalii picante de pe traseu, iar DJ Hefe de la Coma se va afla la platane.

Toate echipele pot fi vazute pe redbull.ro/soapbox, iar cursa poate fi urmarita live la TV, pe Sport.ro.

„Red Bull Soapbox Race este un bal mascat al curselor auto, spun unii, un Halloween pe roti, conform altora. Noi spunem ca este un Grand Prix unde soferii amatori se urca la volanul unor vehicule artizanale, care functioneaza pe baza de curaj, gravitatie si un pic de Red Bull. De fapt, cele mai importante unelte din cutia ta sunt creativitatea si bucuria competitiei. Si bineinteles, setea de viteza. Acest eveniment unic de racing nemotorizat e o provocare si pentru soferii experimentati, si pentru amatorii care sunt in stare sa deseneze si sa construiasca niste grozavenii cu roti si sa concureze contratimp intr-o cursa la vale, caci acolo e finisul.

Acest eveniment este in primul si in ultimul rand, o cursa. Asadar, cea mai rapida masina care trece finisul sigur va fi privita cu ochi buni. (De retinut ca trebuie sa si fie cineva in masina cand trece finisul.) Totusi, daca termini primul, nu inseamna ca o sa castigi automat (sau manual). Viteza e plictisitoare daca n-are un pic de personalitate. De fapt, daca nu are MULTA personalitate! Echipele sunt jurizate dupa trei criterii: viteza, creativitate si impresie artistica. Asa ca pilotii trebuie sa ne uimeasca cu prezenta lor scenica, sa ne impresioneze cu prototipul lor de soapbox si, bineinteles, sa ne dea pe spate cu show-ul lor.

Red Bull a organizat pana acum zeci de astfel de curse in toata lumea, de la prima cursa in Belgia, in anul 2000, pana in Australia, din Africa de Sud pana in Jamaica, iar in 2014 ajunge si in Romania. De-a lungul timpului s-au perindat pe piste de la prototipuri hiperrealiste de masini si pana la orice le trecea prin cap participantilor. Orice care sa aiba roti si sa ii duca pana la finis.” – se arată pe site-ul oficial.

In week-end-ul 13 – 14 septembrie, va fi restrictionat traficul rutier pe mai multe artere principale de circulatie din Bucuresti, cu prilejul organizarii mai multor evenimente ce vor avea loc in mai multe zone ale orasului. Mai multe detalii despre restrictiile de trafic din Bucuresti, din acest week-end, gasiti AICI.

Red Bull Soapbox Race

Cookies