Recursul criminalului de la coaforul Perla, condamnat la închisoare pe viață, judecat joi

de:
11 iul. 2013
0 Afișari
Recursul criminalului de la coaforul Perla, condamnat la închisoare pe viață, judecat joi

La termenul anterior, procesul a fost amânat pentru că nu ajunseseră la instanţă documentele solicitate de magistraţi. Printre acestea se numără şi raportul de evaluare psihosocială, scrie adevarul.ro.

Avocatul lui Vlădan ceruse realizarea unei expertize psihologice a clientului său şi vizionarea casetei cu filmarea de la coaforul Perla. Instanţa a respins vizionarea filmului de la coaforul Perla, unde s-a produs incidentul, şi a încuviinţat expertiza psihologică.

În urma unei decizii luate pe 12 februarie de Tribunalului Bucureşti, Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat din 5 martie 2012 de la coaforul din zona Perla, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Instanţa a decis atunci ca victimele Georgiana şi Cornel Bendre să fie despăgubiţi cu câte 40.000 de lei, iar Georgeta Roşu, Mirela Apostol şi Bogdan Vlădan cu câte 20.000 de lei, sumele reprezentând daune morale.

Alături de aceştia a mai fost despăgubit Ion Preda cu 20.000 de lei daune morale şi 130 de lei daune materiale.

De asemenea, judecătorii au decis ca fiul lui Vlădan, Cristian Vlădan, să primească daune morale în valoare de 20.000 de lei.

Totodată, Tribunalul Bucureşti a dispus ca Spitalul Elias să primească daune materiale de 9.276 de lei, iar Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, 12.924 de lei.

Avocata lui Vlădan, Eugenia Rădoi, a menţionat că pedeapsa închisorii pe viaţă este prea mare, ea aşteptându-se la 20 de ani de detenţie pentru că în opinia acesteia nu s-a dovedit premeditarea faptei. Pe de altă parte, avocata a spus că dacă ar fi să dea timpul înapoi, Vlădan nu ar mai comite „acele atrocităţi”.

Potrivit procurorilor, pe 5 martie 2012, Gheorghe Vlădan a intrat într-un coafor din Bucureşti, unde lucra soţia sa, şi a tras cu un pistol marca Glock de calibru 9 milimetri asupra persoanelor care se aflau în salon. Două femei au murit pe loc, printre care şi soţia lui Vlădan, iar şase persoane au fost rănite. El a tras şi în direcţia altor două persoane, dar nu le-a rănit. Conform expertizei efectuate de Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), Gheorghe Vlădan a avut discernământ când a săvârşit fapta.

Vlădan a fost arestat preventiv în aprilie 2012, pentru omor calificat şi deosebit de grav, tentativă la infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. 

Mai multe despre MASACRUL DE LA PERLA, B365.ro a scris AICI

Cookies