BAZAR

Recuperarea unei biciclete furate în Bucureşti, povestită în imagini, pe Facebook

GALERIE FOTO: Liviu Bărbulescu

Tânărul a ilustrat prin desene, într-un album postat marţi pe profilul personal, felul în care el şi prietena lui au găsit bicicleta furată, pusă la vânzare într-un târg şi cum, după ce au anunţat poliţia, au fost escortaţi de la o secţie de poliţie la alta- cu tot cu bărbatul care încercase să vândă bicicleta fetei. Nota e optimistă, băiatul spune că au petrecut atât de mult timp cu vânzătorul pe holuri încât au ajuns să se împrietenească şi a încheiat povestea mulţumindu-i  hoţului „pentru ca a pus baterie la stopul spate”, înainte să încerce s-o scoată la vânzare.

Bicicleta a fost furată săptămâna trecută, din faţa unui bloc din zona Crângaşi, unde Ana, o studentă din Bucureşti, şi-o legase de un gard, cu cablu anti-furt. Însă hoţii au tăiat direct gardul, aşa că nici cablul n-a prea contat.

A doua zi, fata şi-a văzut bicicleta scoasă la vânzare în târgul de la Valea Cascadelor. Aflată acolo cu Liviu, autorul desenelor, ea a sunat repede la poliţie. Oamenii legii au venit şi, după ce s-au chinuit toţi vreo 15 minute să bage bicicleta în portbagajul maşinii de poliţie, au plecat la secţia 25 din Capitală.

Acolo spun că au povestit de vreo zece ori ce s-a întâmplat… după însă, s-a schimbat tura. Şi au fost nevoiţi să mai povestească o dată. Tot la secţia 25 au văzut şi o motocicletă cu sigiliu, depozitată la toaleta secţiei, pe lângă WC-uri şi chiuvete.

În cele din urmă, poliţiştii au spus că nu-i pot ajuta şi că trebuie să meargă la secţia de poliţie la care au depus plângerea. Aşa că au plecat iar şi, la limita dintre jurisdicţii, s-au mutat (cu bicicletă cu tot) dintr-o maşină a secţiei 25 într-una de la secţia 20.

 „Vânzătorul susţine că a cumpărat-o tot din târg, cu 150 de lei, de la nişte băieţi pe care nu ştie cum îi cheamă. Am stat atât de mult cu el pe holurile poliţiei încât am ajuns să ne împrietenim”, a adăugat Liviu.

Nu s-a stabilit cine e autorul furtului, ancheta e în desfăşurare, însă Ana şi Liviu spun că, atunci când va fi găsit, vor să-i mulţumească acestuia că a pus baterie la stopul spate.

Liviu face desene şi animaţii pentru site-ul propriu, în general, însă spune că a ales să spună povestea prin imagini pe facebook pentru că lumea poate nu ar fi citit-o până la capăt, dacă nu era făcută vizual. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button